Antena 3 CNN Emisiuni Numai de bine Cum alegem vinul potrivit. Sfaturile somelierului Daniel Zottu

Cum alegem vinul potrivit. Sfaturile somelierului Daniel Zottu

Georgiana Adam
<1 minut de citit Publicat la 10:59 28 Dec 2023 Modificat la 11:40 29 Dec 2023
Statisticile spun c?, an de an, fiecare rom?n consum? aproximativ 25 de litri de vin, adic? cel pu?in 2 litri de vin pe lun?.
Cum alegem vinul potrivit. Sfaturile somelierului Daniel Zottu Sursa foto: Freepik.com

Calitatea vinului poate face o diferență semnificativă, mai ales acum, la masa de sărbători, întrucât îmbunătățește experiența culinară.

O selecție atentă de vin poate complementa și evidenția aromele și texturile alimentelor, creând astfel o experiență gustativă mai complexă și plăcuta.

Pentru mâncărurile care conțin carne albă sau pește, pe masa de sărbători trebuie să fie vinurile albe, catifelate.

Trecem și la felul principal – friptura. La carnea de porc regulile sunt clare - textura mâncării trebuie asociată cu structura vinului. Așadar, cea mai bună alegere este un vinul roșu.

Pe dealurile Ostrovului producția de anul acesta a fost una foarte bună.

Investițiile în tehnologie și calitatea solului a permis viticultorilor din zonă să producă o gamă variată de vinuri, potrivită pentru toate gusturile.

Iar pentru desert, unii preferă vinurile dulci și intense, în timp ce alții preferă vinurile mai echilibrate pentru a nu suprasolicita papilele gustative.

×
x close