Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Cum evităm abuzurile culinare în perioada sărbătorilor de iarnă. Trucuri de la specialişti

Cum evităm abuzurile culinare în perioada sărbătorilor de iarnă. Trucuri de la specialişti

În medie, de sărbători petrecem 2h la fiecare masă, timp în care reușim să gustăm din destul de multe preparate.

Cum evităm abuzurile culinare în perioada sărbătorilor de iarnă. Trucuri de la specialişti
Sursa foto: Freepik.com
de Georgiana Adam    |    28 Dec 2023   •   11:55

În medie, de sărbători petrecem 2h la fiecare masă, timp în care reușim să gustăm din destul de multe preparate. Nu vorbim despre îngrășat sau despre slăbit, ci de modul în care ne simțim după. Aflăm de la nutriționistul Roxana Radu ce, cum și cât ar trebui să mâncăm, ca să nu riscăm să ne simțim rău și să ne stricăm sărbătorile.

Pentru a acumula un kilogram în greutate, trebuie să consumi un exces de aproximativ 7.000 de calorii față de necesarul tău zilnic. Este important să înțelegi că aceste cifre pot varia în funcție de metabolism și alți factori individuali.

Cele mai comune surse de carbohidrați la masa de sărbători sunt cartofii, pâinea, prăjiturile și dulciurile, cozonacul, mămăliga și orezul folosit în diverse preparate.

Cozonacul este un preparat atât de bogat calorii din cauza ingredientelor pe care le conține – făină albă, unt, zahăr, nuci și chiar fructe uscate.

Vinul fiert, atât de consumat în perioada sărbătorilor, are multe calorii și el. Vinul cel mai sărac în calorii este cel alb și sec, iar cel mai bogat cel roșu și dulce.

Cocktailu-urile dulci conțin sucuri de fructe și siropuri, care pot avea foarte multe calorii. Este important să fii conștient de ingrediente atunci când îți prepari sau comanzi un cocktail, deoarece adesea acestea pot conține calorii neașteptate, iar consumul excesiv poate adăuga semnificativ la aportul caloric zilnic.

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close