Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Cum îţi educi mintea să lucreze pentru tine şi nu împotriva ta

Cum îţi educi mintea să lucreze pentru tine şi nu împotriva ta

Mintea te minte deși pare doar un joc de cuvinte, în realitate, are baze solide. Această expresie face referire la faptul că uneori mintea noastră poate crea iluzii, poate interpreta greșit informațiile sau poate fi influențată de emoții sau prejudecăți.

Cum îţi educi mintea să lucreze pentru tine şi nu împotriva ta
Sursa foto: Freepik.com
de Georgiana Adam    |    28 Feb 2024   •   12:30

Astfel, este important să fim conștienți de propriile gânduri și să avem o abordare critică față de modul în care interpretăm mesajele pe care le primim.

Convingerile limitative din copilărie ne pot afecta negativ viața pe termen lung – pot duce la autolimitare, influențând negativ explorarea potențialului personal, iar evitarea oricărui risc poate împiedica dezvoltarea personală și profesională.

Pentru depășirea convingerilor este importantă conștientizarea și implicarea activă în rezolvarea lor.

Gândirea dihotomică, cunoscută și sub denumirea de "gândire în alb și negru" se referă la o formă de îngustare cognitivă în care percepi doar două opțiuni distincte.

Limitându-ne la viziunea că lucrurile sunt doar "așa sau așa," riscăm să restricționăm capacitatea noastră de a găsi soluții și de a ne adapta în mod flexibil la diverse situații.

Mintea are și o funcție importantă de „auto-conservare”, care este crucială pentru supraviețuire.

Mintea umană are abilitatea de a evalua și de a percepe riscuri. Această evaluare poate influența deciziile și comportamentul pentru a minimiza expunerea la potențiale pericole.

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close