Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Cum îţi faci acasă galeria ta de artă. Sfaturi preţioase pentru amenajarea casei

Cum îţi faci acasă galeria ta de artă. Sfaturi preţioase pentru amenajarea casei

O galerie de artă în propria locuinţă poate părea greu de obţinut. Însă, cu puţină imaginaţie şi multă dorinţă... aţi putea reuşi. Potrivit specialiştilor, un rezultat bun nu va fi doar pe placul dumneavoastră, ci şi pe al celor din jur, devenind atracţia principală din întreaga încăpere. Cum vă puteţi asigura că propria galerie va fi un succes? Răspunsurile le aflăm din materialul următor.

Cum îţi faci acasă galeria ta de artă. Sfaturi preţioase pentru amenajarea casei
de Georgiana Adam    |    16 Iun 2021   •   21:11

Crearea propriei galerii ar trebui să înceapă cu identificarea lucrărilor de artă preferate. Conform profesioniștilor din domeniu, nu ar trebui să vă limitați la un singur stil sau gen, acestea pot fi amestecate.

Drept urmare, cea mai frumoasă fotografie din vacanță poate sta oricând lângă o piesă abstractă. Însă, nu este greșit nici să respecți o singură temă.

Ulterior, va trebui să vă gândiți la ramele lucrărilor.

În funcție de rezultatul pe care îl urmăriți, puteți selecta rame din metal sau din lemn. Iar dacă vă doriți un caracter unic, o variantă pot fi și cele cu model.

Al treilea pas este alegerea unui design. Există multe modalități de configurare a galeriei.

Puteți încerca ceva la fel de simplu ca o grilă sau puteți deveni mai îndrăzneți cu un aspect asimetric. Însă, e important totuși să țineți cont de câteva aspecte.

De exemplu, între lucrări ar trebui să existe o distanță uniformă, iar un alt truc este ca limita de sus să păstreze același nivel.

De asemenea, specialiștii ne atrag atenția că lucrările nu ar trebui amplasate niciodată prea aproape de tavan sau de podea. Iar operele de artă detaliate ar fi bine să fie puse la nivelul ochilor.

Și nu în ultimul rând, luați în calcul ca înainte să vă apucați de treabă să exersați cu ajutorul unor foi de hârtie, care tăiate pe dimenisiunea operelor și lipite pe perete, pot ajuta la crearea unei imagini de ansamblu.

×
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close