Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Cum ne putem face părinţii fericiţi. Lucrurile simple care aduc fericire

Cum ne putem face părinţii fericiţi. Lucrurile simple care aduc fericire

Dacă cea mai mare dorință a părinților este să își vadă copiii fericiți, cred că și cea mai mare dorință a copiilor, deveniți deja adulți, este să își vadă părinții fericiți.

Cum ne putem face părinţii fericiţi. Lucrurile simple care aduc fericire
Sursa foto: Freepik.com
de Georgiana Adam    |    03 Apr 2024   •   13:13

Există multe moduri prin care putem aduce bucurie în viața lor, dar cel mai de preț pentru ei este timpul de calitate petrecut împreună – le plac ieșirile și activitățile pe care le pot face în prezența noastră.
 
"Părinții noștri sunt cei care au avut grijă de noi atunci când eram mici și vulnerabili și cei care ne-au dat tot ce au avut ei mai bun. Nu că este o datorie, este o formă de iubire pe care le-o putem arăta, să fim și noi alături de ei. Cel mai important pentru părinți este să fie prezenți copiii în viața lor – să știe că sunt bine, că sunt fericiți, că sunt sănătoși.", a spus Sonia Argint, blogger.
 
Frecvența apelurilor către părinți poate varia în funcție de dinamica familială, dar este recomandabil să încercați să mențineți o comunicare regulată. În afară de apelurile telefonice, poți folosi și alte mijloace de comunicare, cum ar fi mesajele text sau apelurile video.
 
Fii disponibil să îi asculți și să îi înțelegi, indiferent dacă este vorba despre bucurii sau îngrijorări. De asemenea, te poți oferi să îi ajuți cu proiecte de casă sau sarcini pe care le-au amânat, cum ar fi renovări, grădinărit sau alte lucrări.


 
Sprijină-le în continuare pasiunile și interesele. Poate fi vorba despre pictură, grădinărit, gătit sau orice altceva îi pasionează.
 
"Dacă mama gătește foarte bine sarmale, îi spun „mama, fă-mi și mie sarmale”, să o vezi cum se bucură dacă le și mănânc cu poftă. Este nevoie să îi lași să se simtă utili, capabili, trebuie să aibă activități, pentru că toate activitățile astea, pe măsură ce înaintează în vârstă, contribuie la starea lor de bine pe o perioadă lungă.", a mai spus aceasta.
 
Și nu uita să le arăți părinților tăi cât de mult îi apreciezi și cât de mult înseamnă pentru tine. Un simplu "te iubesc" poate face minuni.
 
"Cred că viața e atât de bine făcută de Dumnezeu și are un ciclu atât de firesc – când suntem mici, părinții au grijă de noi și pe măsură ce noi ne maturizăm, ei îmbătrânesc, se mai schimbă puțin rolurile, cred că este absolut normal să fie așa. Și da, cred că de la un anumit moment acolo, noi, copiii, trebuie să avem măcar puțină grijă de proprii părinți.", a mai spus aceasta.

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close