Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Cum readucem la viaţă pantofii purtaţi. Greşelile pe care nu trebuie să le mai facem

Cum readucem la viaţă pantofii purtaţi. Greşelile pe care nu trebuie să le mai facem

Mulţi dintre noi nu știm că încălţămintea veche, murdară sau deteriorată poate arăta că nouă cu puțină pricepere. Așa că o dăm la o parte și achiziţionăm o altă pereche. Însă cu ajutorul unor soluții de calitate și a unor mâini dibace, chiar și cei mai ponosiți pantofi pot deveni ca noi. Cum ne putem readuce încălţămintea la viaţă, dar şi care sunt greşelile pe care nu trebuie să le mai facem, ne spune un specialist.

Cum readucem la viaţă pantofii purtaţi. Greşelile pe care nu trebuie să le mai facem
de Georgiana Mihăilă    |    16 Iun 2021   •   00:53

O curățare corectă a încălțămintei e ideal să înceapă cu procesul de igenizare. Însă, acest lucru nu se poate realiza în propria locuință.

"Noi practic aici avem un raft minune unde igienizăm încălțămintea cu ozon și lumină UV, exact ce se face în spitale, unde omorâm toate bacteriile din încălțăminte. E primul proces pe care îl facem", spune Berbece Liviu, profesionist în recondiționarea încălțămintei.

Ulterior, încălțămintea ajunge în aparatul cu aburi.

"Practic, prin acest abur noi îi igienizăm pe interior, iar pe talpă sare mizeria, se dislocă mizeria", arată specialistul.

Curățarea unei perechi de încălțări poate dura și câteva ore de muncă continuă.

"Practic, cu burele ăsta, îl numim noi burete magic, dislocă toată mizeria, el se consumă, iar prin consumare aruncă toată mizeria afară. Ei au fost ținuți foarte mult, dacă îi lăsăm foarte mult cu mizerie automat nu mai putem să o scoatem și aici o să trebuiască vopsiți, pentru că noi practic nu mai avem ce să le facem, dar prin vopsire am putea să îi facem înapoi alb", explică Liviu.

Astfel, cu doar 100 de lei, încălțămintea veche poate arata din nou ca nouă și poate fi purtată în continuare.

"În 80% din cazuri reușim să facem încălțările să fie de nerecunoscut. Sunt, în schimb, momente când nu ies bine, pentru că sunt murdare foarte mult timp, intră mizeria în ele și nu mai avem ce să le facem", adaugă specialistul în recondiţionarea încălţămintei.

Iată și primul sfat: Nu vă lăsați niciodată încălțămintea murdară.

Însă, pentru a o curăța, Liviu vă recomandă să uitați de mașina de spălat și să folosiți o soluție.

Prezentarea completă, în materialul de mai sus.

×
Subiecte în articol: Numai de bine pantofi Berbece Liviu
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close