Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Cum să ai tot timpul plante aromatice în casă. Pașii pe care trebuie să îi urmezi

Cum să ai tot timpul plante aromatice în casă. Pașii pe care trebuie să îi urmezi

Sunt plante aromatice pe care le cumpăraţi o data şi le puteţi avea la nesfârşit chiar dacă locuiţi la bloc şi trebuie să le ţineţi în ghivece. Şi asta pentru că se pot înmulţi cu uşurinţă.

Cum să ai tot timpul plante aromatice în casă. Pașii pe care trebuie să îi urmezi
Sursa foto: Pixabay
de Diana Dragotescu    |    16 Sep 2020   •   22:25

Este de ajuns să rupeţi o rămurică şi să o puneţi în apă pentru a înrădăcina. Oana Matei, inginer horticultor, a arătat la „Numai de bine” câteva plante aromatice care se obţin fără efort şi sunt foarte folositoare în gospodărie.

Plantele aromatice ușor de crescut sunt menta, oregano, rozmarnul, cimbru și pătrunjelul mic și creț. Pe toate putem să le înmulțim prin butași foarte ușor. 

Taiem un butaș , după care eliminam frunzulitele și îl punem la inrădăcinat. Cel mai greu se înmulțește rozmarinul, care dă aroma cartofilor. Atenție! Ce e important  este să sa nu stăm cu frunzele în apă. În mod similar înmulțim și cimbrul, tot prin butași tot prelevati la fel. În cazul tuturor acestor plante este important să schimbam apa la 2-3 zile. 

Și oreganoul foarte parfumat îl inmulțim prin butași și uite așa cu aceste plante vom avea o nouă generație de aromatice cu care să ne facem mâncărurile mult mai bune. 

Cultivarea plantelor aromatice

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close