Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Cum să avem muşcate sănătoase şi pline de flori

Cum să avem muşcate sănătoase şi pline de flori

Pământul, apa şi lumina pot omorî rapid muşcatele dacă nu sunt cele potrivite. Cele mai populare plante din România au nevoie de spaţii luminoase ca să inflorească si suportă bine soarele direct.

Cum să avem muşcate sănătoase şi pline de flori
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Iul 2022   •   23:13

Calitatea florilor este, de asemenea, superioara în condiții de zi lungă.

Oana Matei ne spune unde să așezăm muşcatele pentru o înflorire maximă.

"Vorbim despre aceste flori extraordinar de populare printre români. Ca să întreținem o mușcată bine, să avem o mușcată colorată, prima condiție pe care trebuie să o îndeplinim este legată de lumină. Locul unde stă mușcata este esențial pentru înflorirea ei. Lumină este cuvântul de bază. Multe ore de lumină directă de la soare, şase ore cel puțin pentru un loc unde soarele bate direct. 

Opt ore cel puțin de lumină, atunci când vorbim despre o lumină indirectă care ajunge pe florile și pe frunzele plantei. O expoziție sudică ar fi ideală, dacă stăm undeva la bloc. Pervazul ferestrei sau chiar și un balcon deschis  este numai bun. Această lumină vine la pachet însă și cu niște udări, pentru că atunci când stă în lumina directă a soarelui, pământul din ghiveci se usucă mult mai repede și atunci trebuie să venim cu un aport suplimentar de apă. Atenție, aport suplimentar nu înseamnă mai multă apă, ci udări mai dese, regulate, astfel încât pământul să nu se usuce foarte tare, nici măcar la suprafața lui.

Ideal ar fi să udăm mușcata în ghiveci. Ea nu suportă apa direct pe frunzele ei. Sunt frunze care au perișori și atunci picăturile de apă rămân aici, pe plantă. Se poate forma acel efect de lupă, sub acţiunea directă a razelor soarelui şi frunzele se ard. Deci, o udare direct pe pământ sau în ghiveci este ideală pentru mușcată", a explicat Oana Matei, inginer horticultor.

×
Subiecte în articol: mușcate flori Numai de bine oana matei
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close