Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Cum să iei întotdeauna decizia corectă. Cerasela Rogen: " Oamenii de succes își permit să greșească"

Cum să iei întotdeauna decizia corectă. Cerasela Rogen: " Oamenii de succes își permit să greșească"

Zilnic, o persoană ia aproximativ 35.000 de decizii. Acestea pot fi simple sau mai complicate, pot fi luate repede sau mai lent, pot avea influență mică sau mare în viața fiecăruia.

Cum să iei întotdeauna decizia corectă. Cerasela Rogen: " Oamenii de succes își permit să greșească"
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Iul 2022   •   13:44

Zilnic, o persoană ia aproximativ 35.000 de decizii. Acestea pot fi simple sau mai complicate, pot fi luate repede sau mai lent, pot avea influență mică sau mare în viața fiecăruia. Cerasela Rogen, coach transformațional, ne ajută să înțelegem cum trebuie gestionate deciziile neconstructive. 

"Deciziile se iau în funcție de emoții. Dacă trăiesc emoția de frică, dacă trăiesc de frica de schimbare, dacă traiesc emoția de nu sunt în stare, nu merit, nu pot, care înseamnă însumate neîncrederea în propria persoană. Deci atunci când nu am lucrat cu noi și nu avem încredere în noi, se întâmplă un fenomen la 99% dintre oameni și anume adopta părerea celorlalți pentru că nu au încredere în propria părere.

Există o excepție în care adoptăm părerea celorlalți, dar este excepția de la regulă, când vorbim de profesioniși, adică dacă vrem un plan de business, mergem la un consultant financiar.

Dar deciziile de zi cu zi, că sunt mici sau sunt foarte importante, este bine să le luăm pe intuiția noastră, pentru că fiecare are o menire, fiecare este ghidat doar de sufletul lui la ce are de făcut. Iar dacă nu ne ascultăm propria ghidare, metaforic ar fi să devin actor secundar în filmul celorlalți. Și chiar dacă celuilalt i-a ieșit foarte bine ce a decis, eu dacă îi copiez decizia, voi face ceva care nu este în menirea mea și care nu îmi dă rezultatul satisfăcător.

Noi trebuie să fim proprii producători, regizori și actori în filmul autenic în unicitatea noastră.

Cel mai important ca să luăm decizii constructive este important să înțelegem că nu există nimic greșit, există a mă experimenta și pentru a ajunge să mă măiestresc, oamenii de succes își permit să greșească, oamenii mediocri nu își permit să greșească și rămân în zona de confort și nu învață lucruri noi. Și atunci iau decizia că mai bine nu mă duc la cursul ăla sau mai bine nu încep un business propriu și atunci rămâi în zona de confort.

Cum ne dăm seama că e decizia bună sau nu este bună? Nu există decizii bune și decizii nu bune. Există decizii de la părerea celorlalți și există decizii proprii, pe care ți-o asumi și chiar dacă rezultatul nu a ieșit așa cum îți doreai, îl gândești din nou și îl refaci, îl îmbunătățești, doar așa înveți cum.

De exemplu, iei decizia să ai un business propriu și să îți dai seama la primul business, mi s-a întâmplat și mie personal, normal că nu a ieșit cine știe ce și cumva am pierdut banii, dar banii nu au fost pierduți, a fost ca un curs la care am învățat cum să fac mai bine lucrurile.

Mi-am ascultat vocea proprie, că toată lumea mi-a spus „Cum să-ți iasă? Pierzi banii!”. Da, i-am pierdut, nu mi-a ieșit, dar la urmă am avut curajul cum să fac mai bine, să devin ceea ce sunt astăzi și să fac lucrurile și mai bine. Deci decizia a părut greșită, dar m-a învățat cum să fac lucrurile mai bine, m-am experimentat și mi-am făcut propria decizie.

Simplist așa ca să putem ajuta cât mai mult oamenii care se uită la această emisiune minunată este să își ia propriile decizii în 99,99% din cazuri, să își asume și să considere că fiecare greșeală e un curs mai bine plătit în care s-a îmbunătățit, devii mai calitativ ca om, mai înțelept.", a spus Cerasela Rogen, coach transformațional.

×
Subiecte în articol: Numai de bine Cerasela Rogen
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close