Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Cum se manifestă infecţia cu coronavirus. Măsurile recomandate de medici

Cum se manifestă infecţia cu coronavirus. Măsurile recomandate de medici

Am traversat o săptămână plină de emoţii legate de apariţia virusului COVID-19 şi în România. S-au făcut tot felul de declaraţii sau speculaţii care nu fac altceva decât să aducă o stare de panică în populaţie. ''Vă recomand să rămâneţi calmi, să vă informaţi din surse credibile şi să respectaţi regulile de igienă - să vă spălaţi pe mâini corect, să evitaţi atingerea ochilor, a feţei sau a gurii cu mâinile nespălate şi să nu mergeţi în aglomeraţii, mai ales dacă sunt în spaţii închise'', a spus Ela Crăciun, în ediţia de duminică a emisiunii ''Numai de bine''.

Cum se manifestă infecţia cu coronavirus. Măsurile recomandate de medici
Sursa foto: Antena 3
03 Mar 2020   •   14:28

''Eu nu aş spune că ar trebui să fie speriaţi sau isterizaţi de coronavirus, aş spune că trebuie să fie foarte receptivi la mesajele pe care le transmit autorităţile. Ar trebui să fim extrem de conştiincioşi în a respecta anumite reguli, în primul rând cele de igienă, de izolare. Dacă revenim pe aeroport, ni se dă indicaţia de carantină, să o respectăm'', a spus Nicole Thomas, medic primar Medicină de Urgenţă.

Medicii recomandă, ca în această perioadă, fiecare român, să fie extrem de strict cu igiena, aceasta fiind cea mai bună metodă de protecţie.

''Trebuie să începem cu spălatul mâinilor, cu apă şi săpun. Da, putem folosi şi dezinfectant, dar dezinfectantul nu înlocuieşte apa şi săpunul. Trebuie să ne spălăm pe faţă, să facem duşul de seară. Trebuie să folosim batiste de unică folosinţăl, batise de hârtie, pe care să nu le lăsăm pe masă, în locuri aerisite să le ia vântul'', a mai precizat Nicole Thomas, medic primar Medicină de Urgenţă.

De asemenea, specialiştii recomandă o alimentaţie echilibrată, bazată pe fructe şi legume, minim opt de somn şi evitarea locurilor publice.

Cum se manifestă infecţia cu coronavirus. Măsurile recomandate de medici

 

 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close