Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Cum treci mai ușor peste o despărțire | Miley Cyrus şi Shakira, în topul cu melodiile despre despărţirea de partener

Cum treci mai ușor peste o despărțire | Miley Cyrus şi Shakira, în topul cu melodiile despre despărţirea de partener

Ambele artiste au lansat două melodii prin care s-au răzbunat pe foștii parteneri. Conform psihologilor, deși reacția lor a fost asemănătoare, cele două sunt tipologii diferite.

Cum treci mai ușor peste o despărțire | Miley Cyrus şi Shakira, în topul cu melodiile despre despărţirea de partener
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Feb 2023   •   14:43

"Miley Cyrus este cumva cea care a trecut deja peste etapa în care a suferit și acum se bucură de faptul că este eliberată și că singură reușește să își facă micile bucurii.

Dacă ne referim la Shakira, acolo este clar că este o frustrare ceva mai mare și, din ce am văzut, este încă în perioada în care este foarte revoltată pe despărțirea de Pique și atacurile sunt mai grave în piesa ei. Am văzut că atacă inclusiv părinții, pe mama lui Pique o menționează în melodie.

Consider că în cazul persoanelor publice, presiunea este ceva mai mare atunci când vorbim despre despărițiri, și atunci probabil au simțit nevoia să se apare, așa cum au știut mai bine., a spus Alexandra Marin, psiholog clinician.

Din punct de vedere psihologic, crezi că au reacționat corect cele două artiste?

"Din punct de vedere psiholog, consider că important este că și-au exprimat emoțiile. Pe de altă parte, consider că nu este neapărat ceva de dorit să se întâmple în urma unei despărțiri, pentru că beneficiile sunt destul de mici atunci când alegem să exprimăm în public, la o scară atât de largă, despărțirea și emoțiile din spatele despărțirii noastre.

Din punct de vedere psihologic, există mai multe tipologii de comportament în mediul online pe care persoanele care ies dintr-o relație la abordează.

Fie că sunt acele persoane care postează foarte des că ies în oraș după o despărțire, că ies în oraș, că se distrează cu gașca, cu toți cei apropiați. Fie că din contra apar acele postări scrise în care se atacă partenerul mai direct sau mai indirect. Însă, procesul de vindecare ar trebui să se concentreze mai puțin pe activitatea din mediul online.  

"Este foarte important pentru început să încercăm să acceptăm. E prima etapa. Și apoi, pe măsură ce timpul trece, emoțiile scad și ele în intensitate, pentru că, să știți, că emoțiile de o intensitate ridicată nu pot rezista în corpul și în inima noastră pe o perioadă lungă. Este foarte important să ne facem și noi niște procese de conștientizare și acceptare și putem porni de la a face o listă, de exemplu, putem să o și scriem sau măcar să ne gândim la ea cu avantaje și dezavantaje în ce privește despărțirea prin care trecem.

Vorbim cu ceilalți despre despărțire?

Vorbim cu ceilalți despre despărțire, pentru că este ceva ce se întâmplă, este real și nu putem să ascundem. Dar pe de altă parte, consider că detalii personale din viața de cuplu, reproșuri, ce s-a întâmplat, ce n-a mers, ce a mers sunt lucruri care trebuie să rămână în intimitatea relației ce nu mai este.

Deci n-ar trebui să îl transformăm în subiectul principal, că știm că de obicei așa se întâmplă – când ne întâlnim cu o persoană care a ieșit dintr-o relație, toată întâlnirea se învârte în jurul despărțirii.

Corect, ba chiar am văzut că se fac petreceri după despărțiri, cu tematica despărițirii, putem să facem tort de proaspăt divorțat, petrecerea burlăcițelor reunite, consider că astfel de petreceri sunt puțin prea mult și nici nu ajută, psihologic vorbind, la vindecarea suferinței. Din contră, retrăim aceleași lucruri de o mie de ori, discutând același subiect, ajungem să uităm părțile negative și să ne amintim cele pozitive.", a mai spus psihologul.

×
Subiecte în articol: Numai de bine despartire Alexandra Marin
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close