Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de bine. De ce este importantă joaca în aer liber. Gaşca Zurli vă aşteaptă la Festivalul Zurlandia

Numai de bine. De ce este importantă joaca în aer liber. Gaşca Zurli vă aşteaptă la Festivalul Zurlandia

Numai de bine. De ce este importantă joaca în aer liber. Gaşca Zurli vă aşteaptă la Festivalul Zurlandia
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
11 Iun 2019   •   11:34

Nimic nu îi face mai bine unui copil decât joaca în aer liber! Iar atunci când mă gândesc la propria copilărie îmi amintesc cu drag de verile lungi petrecute în grădină la bunici sau de după-amiezele de la bloc.

Însă, în epoca tehnologiei, copiii par să petreacă din ce în ce mai mult timp în casă. De aceea, numeroase studii subliniază atât dezavantajele pe care le au copiii care petrec o perioadă preponderentă de timp în interior, cât şi multiplele beneficii de care beneficiază după o joacă în aer liber.

''Jocul este foarte important în viaţa copiilor şi în viaţa adulţilor. Pentru cei mici, orice lucru important poate fi invăţat prin joacă mai bine decât prin orice altceva. Le recomand părinţilor care ne urmăresc să profite de perioada asta frumoasă care urmează şi de vacanţă şi să lase deoparte orice alte lucruri care par mai importante şi să se joace cu copiii lor. Să iasă, să se plimbe, să facă drumeţii, să culeagă flori, să culeagă mere, să culeagă cireşe, să culeagă ceva (...)'', a spus Mirela Retegan, fondatoarea Găştii Zurli.

 Mirela a remarcat cât de important este ca cei mici să petreacă timp în natură alături de părinţi, de aceea, în acest an este a treia ediţie a Festivalului Familiei Zurlandia.

În primul weekend din vacanţa de vară, pe 15 şi 16 iunie, timp de 12 ore în fiecare zi, copiii împreună cu părinţii sau chiar bunicii sunt aşteptaţi la marginea Bucureştiului.

 

×
Subiecte în articol: copii joaca ela craciun Numai de bine
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close