Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Drojdia, hrană pentru plantele cu flori

Drojdia, hrană pentru plantele cu flori

Există studii realizate de specialişti despre efectele benefice ale soluţiei cu drojdie în stimularea dezvoltarii şi înfloririi plantelor.

Drojdia, hrană pentru plantele cu flori
de Oana Matei    |    30 Iun 2021   •   23:58

Cercetările efectuate în laborator au arătat că plantele tinere care au primit soluţia au înflorit chiar şi cu 10 zile mai devreme decât celelalte.

O combinaţie pe care o puteţi realiza şi acasă.

Oana Matei vă explică pas cu pas ce şi cum să faceţi.

"Vă propun să vorbim despre un preparat minune pentru plante, în special pentru plantele cu flori. Amestecul cu drojdie. Este drojdia pe care o găsim în magazinele alimentare. Vă propun reţeta cu drojdie uscată. Ingredientele sunt cât se poate de simple. Un pacheţel de drojdie. Luăm din el doar 1 gram. O găsiţi în comerţ la diferite gramaje. 

Ca să vă fie uşor să separaţi, ori răsturnaţi conţinutul pe o foaie de matematică cu pătrăţele şi îl întindeţi uniform, sau pur şi simplu, pe o foaie de hârtie cu cuţitul încercaţi să faceţi grămăjoare. Se amestecă o linguriţă de zahăr, pentru că zahărul acitivează substanţele din drojdie. Adăugaţi 1 litru de apă călduţă. Este un preparat foarte bun pentru toate plantele, dar în special pentru plantele cu flori", a spus Oana Matei.

Mai multe explicaţii, în materialul video de mai sus.

×
Subiecte în articol: drojdie Numai de bine plante cu flori
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close