Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine El este designerul român care a cucerit lumea cu pantoful perfect | Preţul materialelor e mai mare decât un city break la Paris, cu trei nopţi de cazare

El este designerul român care a cucerit lumea cu pantoful perfect | Preţul materialelor e mai mare decât un city break la Paris, cu trei nopţi de cazare

Victor Vulpe este românul care a cucerit lumea cu pantoful perfect. Designerul are 20 de ani de experienţă şi a doborât un record mondial la Londra.

El este designerul român care a cucerit lumea cu pantoful perfect | Preţul materialelor e mai mare decât un city break la Paris, cu trei nopţi de cazare
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Iun 2023   •   12:28

Victor Vulpe a ajuns pentru prima dată în istorie, pe podiumul Campionatului Mondial de Construcție a Pantofului. Cu această ocazie, a doborât și recordul mondial pentru densitatea cusăturii care prinde talpa.

Competiția poate fi comparată cu Jocurile Olimpice ca importanță în lumea designului de lux în materie de încălțăminte.

Greu de imaginat sau nu, accesoriile care au rolul de a acoperi picioarele au o istorie în spate de 40.000 de ani. Totuși, ceea ce a început ca afacere practică a devenit o industrie variată, în plină expansiune, la fel de preocupată de artă și de funcționalitate.

În pofida faptului că toți pantofii au caracteristici de bază, colorarea, materialele și desenele lor s-au transformat drastic de-a lungul a mii de ani în istoria fascinantă a încălțămintei. Pielea este cel mai rezistent material din care pot fi confectionati pantofii. Ingrijita corespunzator, poate rezista chiar și câțiva ani.

"Pantofii pe care îi finisez, vreau să fie în primul rând pentru mine o realizare. Nu țin să termin perechea de pantofi într-un anumit timp. Lucrez cu pielea de 25 de ani, între timp chiar dacă nu vrei descoperi multe lucruri interesante. Eu am o tehnică pe care nu o recomand la nimeni, să fac multe greșeli. Pentru că dacă cineva îți spune fă așa, nu are timp să îți spună de ce. Dacă tu faci greșeală, îți dai seama de ce ai făcut greșeală mult mai bine, adică e altă relație și nu o să mai repeți, chiar mă bucur când greșesc.", a spus Victor Vulpe.


 
Povestea pantofului care a pus România pe harta încălțămintei exclusiviste a început într-un atelier din Covaci, județul Timiș. Victor Vulpe este unicul român care a reușit această performanță.

A fost extrem de dificil mai ales că tema pantofului creat a fost anunțată cu câteva luni înainte de jurizare. Pantof, la singular, pentru că artiștii nu confecționeaza o pereche, ci doar unul, mai exact stângul. Tema din acest an s-a numit: "Black Balmoral boot". Iar unicitatea romanului a reușit să stabilească un record mondial pentru densitatea cusăturii ce prinde talpa: 30 de pași pe inch. Recordul doborât era de 25.

Nu este însă pentru prima dată când romanul participa la această competiție. În 2019, Victor Vulpe s-a clasat pe locul 4. Acesta face pantofi 100% manual. Este un proces întreg care durează și 8 luni, iar prețurile sunt pe măsură calității.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Pantofii sunt supraevoluați în magazine și calitatea e foarte proastă, toți sunt lipiți. Un pantof care merită banii, e un pantof care ține zeci de ani și acela nu are cum să fie ieftin, pentru că materialele costă 200-300 de euro.", a mai spus aceasta.

×
Subiecte în articol: Numai de bine Victor Vulpe
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close