Antena 3 Emisiuni Numai de bine Primula, floarea care anunță primăvara. Cum trebuie să o îngrijim ca să înflorească frumos

Primula, floarea care anunță primăvara. Cum trebuie să o îngrijim ca să înflorească frumos

de Oana Matei    |    15 Mar 2021   •   17:19
Primula, floarea care anunță primăvara. Cum trebuie să o îngrijim ca să înflorească frumos

Primula este una dintre cele mai iubite flori ale primăverii. Este ideală pentru a fi oferită în dar, pentru că simbolizează atât tinerețea, cât și dragostea. Colorată, veselă și plină de simboluri pozitive, primula dă viață locului unde e amplasată. De 3 aspecte trebuie să ţineţi cont ca să vă bucuraţi de florile ei cât mai mult timp.

''A venit primăvara, a venit momentul să vorbim despre culoare și despre parfum. Vorbim despre primule. Despre această primulă colorată pe care o găsim în toate florăriile în această perioadă și despre îngrijirea ei. Are câteva particularități.  

Este o plantă care iubește fruigul, iar la noi în casă este cald, iar ei nu îi place, de aceea va trebuie să avem mare grijă îndată ce o cumărăm. Trebuie să ținem cont de trei aspecte legate de îngrijirea ei. Odată este temperatura. 

Este o plantă care se dezvoltă bine, undeva în jur de 15 grade și această temperatură ar trebuie să o menținem și noi. Vom ține primula undeva pe un balcon sau pe un pervaz, niciodată lângă o sursă de căldură. Nu lângă un calorifer, nu lângă un televizor sau altă sursă care să îi încălzească pământul. Al doilea aspect de care trebuie să ținem cont când luăm primula este udarea.

Este o plantă care iubește apa, iubește umiditatea, dar în același timp este foarte sensibilă la apa care stagnează și la apa care ajunge în centrul plantei'', a spus Oana Matei, inginer horticultor.

Ce trebuie să faceţi pentru a vă bucura cât mai mult de această floare, aflaţi din imaginile video de mai sus.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close