Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Florile anului 2020. Ce flori se vor căuta în noul an

Florile anului 2020. Ce flori se vor căuta în noul an

Albastrul clasic este culoarea anului 2020, aleasă de Institutul Pantone. Este considerată o culoare care exprimă eleganţă, iar nuanţa clasică este una odihnitoare care aduce sentimentul de pace şi inspiră optimism în acelaşi timp. Florile anului 2020 urmează aceleaşi tendinţe.

Florile anului 2020. Ce flori se vor căuta în noul an
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
30 Dec 2019   •   20:06

Albastrul nu este o culoare foarte des în lumea plantelor. Nu se compară de exemplu cu multitudinea de plante cu flori roşii sau albe, dar nici nu ne putem plânge că nu găsim flori albastre. Atenţie, nu e suficient doar culoarea albastră pentru a declara o plantă în tendinţele anului 2020.

Nuanţa trebuie să fie cea clasică, simplă şi profundă. Albastrul puternic, cum este cel de genţiană de exemplu, nu se încadrează în această categorie. Vom găsi florile delicate, de zorele albastre. Ele se deschid dimineaţa, de aici şi numele lor: morning glory. Tot în tendinţele anului 2020 sunt şi florile albastre de hortensie. O plantă foarte interesantă care îşi schimbă culoarea în funcţie de ph-ul solului în care este sădită.

În categoria florilor anului viitor intră şi floarea de nu-mă-uita, o floare mică, dar cu un potenţial enorm. Toată lumea a auzit de ea, de la un capăt la altul al lumii. Nu mă uita concurează la notorietate cu trandafirul. Doar la notorietate, pentru că în realitate este o floricică mică de grădină ce creşte ca o tufă şi colorează locurile puţin însorite din grădină.

Urmăriţi un material realizat de Oana Matei.

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close