Antena 3 CNN Emisiuni Numai de bine Greşeala pe care o facem atunci când gătim paste. Cum se prepară corect

Greşeala pe care o facem atunci când gătim paste. Cum se prepară corect

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 14:59 06 Iun 2024 Modificat la 15:04 06 Iun 2024
greseala pe care o facem atunci cand gatim paste
Greşeala pe care o facem atunci când gătim paste. Cum se prepară corect

Fiecare tip de paste are propriile sale caracteristici și este ideal doar pentru anumite feluri de mâncare.

Pentru a alege tipul de paste potrivit pentru fiecare fel de mâncare, este important să se țină cont de consistența și textura sosului.

De exemplu, sosurile mai groase și mai consistente se potrivesc mai bine cu paste scurte și tubulare, în timp ce sosurile ușoare și delicate se potrivesc mai bine cu paste lungi și subțiri.

Un sfat general este să nu clătiți pastele după fierbere, deoarece amidonul de pe suprafața lor ajută sosul să adere mai bine.

Spaghetti Aglio e Olio este una dintre cele mai simple și ieftine rețete de paste. Rețeta necesită doar câteva ingrediente esențiale: usturoi, ulei de măsline și ardei iute.

Pastele lungi și subțiri sunt adesea preferate al dente, oferind o textură fermă și plăcută. Pastele mai groas sunt de obicei fierte puțin mai mult pentru a se combina bine cu sosurile consistente.

Pappardelle sunt paste late și plate, originare din Toscana și sunt excelente pentru a absorbi sosuri bogate și consistente.

Pastele trebuie amestecate cu sosul și să fie gătite pentru încă 2-3 minute, sau până când pastele sunt al dente. Acest pas permite pastelor să absoarbă aromele sosului și să se îmbine perfect cu acesta.

Dacă sosul devine prea gros sau pastele par uscate, adăugați treptat din apa de fierbere a pastelor. Apa de paste conține amidon și ajută la obținerea unei texturi cremoase și uniforme.

×
Etichete: Numai de bine pizza
x close