Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Inovaţie în planificarea şi previzualizarea unui tratament dentar estetic

Inovaţie în planificarea şi previzualizarea unui tratament dentar estetic

Un zâmbet frumos este visul oricui. Însă, teama că rezultatul final ar putea să nu fie conform aşteptărilor îi ţine pe mulţi departe de cabinetul stomatologului. Ada Epistatu, doctor în estetică dentară, ne povesteşte astăzi despre o metodă sigură şi utilă pentru pacienţii care vor să vadă cum va arăta rezultatul final înainte să se apuce de transformare. Este vorba despre simularea digitală.

Inovaţie în planificarea şi previzualizarea unui tratament dentar estetic
de Georgiana Adam    |    21 Iun 2021   •   12:41

"Deţinem acum programe digitale care ne permit să vizualizăm, să ştim dinainte cum ne va arăta zâmbetul, pentru că foarte mulţi vor să îşi schimbe, să îşi modifice zâmbetul dar au o teamă, o reţenire pentru că nu ştiu cum vor arăta şi atunci venim noi cu o tehnică şi o tehnologie extrem de performantă, cu specialişti în programe digitale şi rezolvăm această problemă", a spus Ada Epistatu, doctor în estetica dentară. 

 Este o experientă unică de reconturare facială și a zâmbetului ce ne schimbă viața. Designul se face folosind fotografii și imagini video ale feței pacientului și o amprentă digitală.



"Se scanează dinţii, se ia o amprentă digitală, se fac nişte poze şi într-un program lucrează un specialist, luând în calcul toate datele: faciale, radiografii, tot, cum va trebui să arate zâmbetul, refacerea arcadelor nu să fie doar frumoase, ci şi funcţionale", precizeacă medicul.

Fiecare persoană este diferită, iar procedeul de creație este unic. Estetica este realizată în funcție de problemele fiecărui pacient, în funcție de forma dinților, dar, mai ales în concordanță cu așteptările acestuia.

Printăm modelul virtual şi transferăm practic ceea ce am creat direct în gura pacientului astfel încât în timp real el să poată să vizualizeze cum va arăta", spune Ada Epistatu, doctor în estetică dentară.

 Pacientul va avea o perspectiva asupra zâmbetului final înainte ca tratamentul să ajungă la final.

"Nu mai e nevoie să facem dinţii şi apoi să vedem ce nu ne place, e mult mai greu.  Faptul că această simulare o folosim în protezările provizorii, pe parcursul tratamentului, pacientul poate să vină cu doleanţe, cu dorinţe să vadă ce îi place şi ce nu îi place şi noi să putem schimba pe protezarea aceea, să schimb proiectul după cum îşi doreşte pacientul. 

Aşadar, beneficiile sunt enorme. 

"Este creat programul pentru pacient, pentru că în momentul în care el va vedea ce i se va întâmpla va accepta şi va înţelege tot tratamentul care i se va propune, va fi mult mai liniştit, foarte fericit, pentru că ştie că la final rezultatul va fi excepţional nu doar din punctul lui de vedere, ci şi din punct de vedere al medicului şi colaborarea în momentul acela este minunată şi rezultatul perfect", spune medicul.

Drept urmare, tehnologia Digital Smile Design vine si in ajutorul medicilor. 

"Strânge toată echipa în jurul gurii unui pacient, astfel încât să rezolve toate specialităţile, absolut toate problemele şi rezultatul să fie perfect. Deci programul ajută toată echipa şi toate specialităţile. O folosesc de la ortodonţie, chirurgie, paradontologie, protetică. Toţi folosesc acea simularae pentru a-şi atinge scopul nu numai al pacientului, ci şi al nostru", explică medicul.

Aceasta metodă de vizualizare a zâmbetului este utilă chiar şi în cazul celor mai grave situaţii.

"La pacienţii care îşi pierd toţi dinţii ne ajută foarte mult nu doar în a vizualiza ceea ce va dori pacientul, ne ajută foarte mult ca după implantarea, că asta e soluţia, să protezăm imediat, nu în 24 de ore, ca pacientul să plece şi cu implanturi şi cu dinţi din cabinet.  Cazuri simple de la dorinţa de a faţeta. Foarte mulţi vor faţete, doar că şi faţetele nu întotdeauna putem să le folosim, poate sunt necesare pentru că pacientul îşi doreşte ceva anume, faţetele să nu îi folosească şi va realiza că poate face altceva pentru a-şi atinge scopul", adaugă Ada Epistatu, doctor în estetică dentară.

×
Subiecte în articol: Numai de bine Ada Epistatu dinti tratament
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close