Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Manichiură cu aur pur, noul trend în beauty, în Barcelona

Manichiură cu aur pur, noul trend în beauty, în Barcelona

O româncă mutată în Barcelona câștigă și 250 de euro pe o singură manichiură. Secretul? O foiță de aur cu care aceasta creează modelul de la final. E vorba despre aur pur de 24k cu certificat de autenticitate. Unghiile de lux sunt o prioritate pentru multe dintre femeile din capitala Cataloniei. Ioana nu duce lipsă de cliente, iar  ideea sa i-a adus o afacere de succes.

Manichiură cu aur pur, noul trend în beauty, în Barcelona
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Mihăilă    |    28 Oct 2021   •   12:18

"Avem unghiuța pregătită pentru decorare, o să aplicăm aur pur de 24k, avem diferite tipuri de aur. Diferența este că acesta este 100% de 24k, este aur extrem de volatil, este o foiță foarte fină, putem să vedem aici, trebuie să avem grijă inclusiv cu aerul condiționat, pentru că poate zbura", a explicat Ioana Cristescu, nails artist.

Foiţa de aur se aplică cu ușurință în geluri și acryl, iar acest accesoriu transformă orice manichiură simplă într-una de lux.


 
"Foița de aur există de mai multe tipuri, a fost o idee personală, întotdeauna mi-au plăcut bijuteriile, deși nu port, dar îmi plac și atunci m-am gândit să transform unghiile în niște bijuterii. Vom aplica un strat fin, de bază, pentru a putea lipi foița. 

Cu foarte mare grijă trebuie să aplicăm bucățele de aur. Cu ajutorul pensulei putem rupe foița și obținem nail artul pe care îl dorește clienta noastră"
 
La final, clienta va trebui să mai stea câteva minute în lampa de ultraviolete, iar apoi, va avea o manichiură prețioasă și rezistentă pentru următoarele trei-patru săptămâni. "Manichiura cea mai economică începe de la 32-33 de euro și nu există o limită, depinde ce ne cere clienta"

Care a fost cea mai scumpă manichiură din salonul tău?
 
"Cel mai scump serviciu de manichiură aproximativ 250 de euro. Există foiță de aur de 24k este aur pur, se folosește și în tratamentele estetice, tratamente faciale și pe unghii, în acest caz, inclusiv în alimentație, adică este comestibilă. Apoi, avem foiță de aur în aliaj, este o foiță mai dură, care permite anumite culori, deci avem aur roz, aur galben, aurul clasic și aur alb"
 
Cu ani în urmă, Ioana nu s-ar fi gândit niciodată că va ajunge să câștige atâția bani din unghii. Întrucât, povestea ei pare a fi mai mult o întâmplare. Aceasta a plecat în Spania cu gândul de-a se angaja în domeniul pe care l-a studiat. Însă, din cauză că nu știa foarte bine limba, destinul a dus-o într-un salon de unghii.
 
Mai întâi m-am angajat, aveam nevoie de un loc de muncă și atunci am început să învăț direct la locul de muncă, lucru care nu e foarte corect, cel mai bine e întâi să facem un curs și apoi, cu timpul, am început să investesc în cursuri și să fac un lucru din ce în ce mai bun.

Ți-a plăcut întotdeauna acest domeniu sau a fost o soluție de criză?
 
"A fost o soluție de criză, dar întotdeauna mi-a plăcut partea estetică, tot ce este frumusețe"
Nu mult timp mai târziu, tânăra româncă și-a deschis salon în centrul Barcelonei, în apropierea celebrei catedrale Sagrada Familia.

"Eu cred că piața, în general, are diferite nivele și avem clienți diferiți, clienți care au niște necesități mai avansate, vor lucruri deosebite și atunci eu am început să deschid în Spania piața luxury. Pentru mine conceptul de lux începe prin partea de sănătate, dezinfectare și sterilizare medicinală, pentru că noile tendințe sunt de manichiură rusească cu cuticula stilizată și atunci avem nevoie de ustenisle 100% sigure pentru lucru, deci acolo avem o parte importantă de investiție.

Parte pe care clienta poate nu o vede, dar este foarte importantă. Apoi, produsele de cea mai înaltă calitate și, bineînțeles, nail artul, care poate fi fără limite, facem unghii inclusiv cu diamante veritabile", a mai explicat Ioana Cristescu, nails artist.

×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close