Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Medicamente de evitat când te urci la volan. Pot duce la rezultate pozitive la testul antidrog

Medicamente de evitat când te urci la volan. Pot duce la rezultate pozitive la testul antidrog

Sunt substanțe care ne pun în pericolul din cauza efectelor pe care le au. De exemplu, unele antidepresive pot influența abilitățile de concentrare și coordonare și, de asemenea, pot produce somnolență.

Medicamente de evitat când te urci la volan. Pot duce la rezultate pozitive la testul antidrog
Sursa foto: Freepik.com
de Georgiana Adam    |    14 Feb 2024   •   13:45

Administrarea anumitor medicamente poate modifica modul în care conduci imediat după administrare, în timp ce altele pot produce efecte nedorite la câteva ore sau chiar în ziua următoare.

Medicamentele antihistaminice pot încetini reacțiile, complicând abilitatea de concentrare și coordonare. Și, uneori, acestea pot provoca chiar și senzații de confuzie și amețeală.

"Sunt medicamente care pot afecta activitatea de șofat. Medicamente care se dau pentru vertij, acea amețeală pe care o întâlnim tot mai frecvent în rândul populației."

Persoanele care se confruntă cu insomnie și caută soluții sub formă de remedii sau medicamente cu efecte liniștitoare, trebuie să știe că anumite substanțe pot influența negativ performanța în diverse activități, mai ales în ziua următoare, în special în ceea ce privește sarcinile care necesită o atenție sporită, precum condusul.

Medicamentele au efecte diferite în funcţie de fiecare organism şi nu întotdeauna afectează persoana care se află sub tratament.

Și, binențeles, să verificăm prospectul tuturor medicamentelor pe care le adminsitrăm.

De asemenea, unele medicamente ar putea produce rezultate pozitive la consumul de droguri, la testele realizate cu aparatele Poliției Rutiere. Iar în acest caz, se întocmeșe dosar penal.

Printre acestea se află chiar și medicamentele banale folosite pentru tratarea răcelilor și gripei. Medicii avertizează că o parte din medicamentele împotriva răcelii și a disconfortului asociat conțin opioide.

La un eventual drugtest, rezultatul poate ieși pozitiv la opioide și la 3 zile după administrare.

 

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close