Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Mersul pe jos, beneficii incredibile pentru corp, minte şi suflet

Mersul pe jos, beneficii incredibile pentru corp, minte şi suflet

Mersul pe jos face piciorul frumos, dar nu numai. Un nou studiu ne arată că această activitate simplă ne ajută să fim mai energici și ne poate chiar întineri.

Mersul pe jos, beneficii incredibile pentru corp, minte şi suflet
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    27 Sep 2022   •   14:42

Datele spun că persoanele care ajung la cel puțin două ore și jumătate de mers rapid pe săptămână elimină factorii din cauza cărora au insomnii, iar stare lor de sănătate se poate îmbunătăți.

Specialiștii au ajuns la aceste concluzii după ce au urmărit, timp de 11 ani, 400.000 de persoane. Așadar, nu e obligatoriu să fim cu toții sportivi de performanță, ca să ne bucurăm de beneficiile activității fizice.

Activitatea fizică nu trebuie să fie complicată. Ceva la fel de simplu cum este mersul pe jos, în ritm alert, în fiecare zi sau în cele mai multe zile din săptămână, te va ajuta să trăiești o viață mai sănătoasă.

"Ne ajută să ardem calorii în plus față de o zi mai statică, ne ajută să tonifiem musculatura picioarelor, ne ajută să întreținem, să lubrifiem articulațiile pentru că avem mișcare, ne ajută cardiovascular și ne ajută la fluxul sanguin. Unele studii arată că îmbunătățește chiar și calitatea somnului, deci are o mulțime de beneficii pe lângă piciorul frumos.", a spus antrenorul Bogdan Ivan.

Și, nu în ultimul rând, ne ajută să ne menținem silueta. Mersul pe jos reduce riscul de obezitate, dar și grăsimea de pe abdomen. Totodată, și nivelul de colesterol din sânge se echilibrează.

"Pe lângă beneficiile fizice ai și partea de relaxare, parte de destresarea, partea în care poți fi tu cu tine, partea în care te poți bucura de ce este în jurul tău.", a mai spus antrenorul.

Recomandarea specialiștilor este să mergem cel puțin 30 de minute. Dacă nu ne permite programul, putem merge în mai multe sesiuni mai scurte. De exemplu, 3 sesiuni de câte 10 minute fiecare în fiecare zi.

"Dacă ne ducem chiar spre o oră putem să vorbim 150 – 350 de calorii arse, adică o activitate destul de însemnată. Putem merge mai alert, putem merge la deal, putem merge pe un teren mai accidentat, putem să urcăm scări, putem să mergem cu o greutate în spate fixată corect, cum ar fi un ghiozdan.", mai spune acesta.

Mers alert înseamnă că poți vorbi în timp ce mergi, dar nu poți cânta. O astfel de activitate poate ține loc și de cardio.

"Dacă vorbim de persoane cu nivel de fitness mai scăzut, persoane sedentare, persoane mai statice, persoane supraponderale, am putea vorbi chiar și despre un astfel de antrenament, pentru că solicitare ar fi mai mare din punct de vedere fizic, dar pentru persoane bine pregătite, care sunt obișnuite cu o activitate fizică mai intensă și mai regulată, din punctul meu de vedere, mersul pe jos ar fi un lucru natural și normal și ușor de făcut.", a mai spus antrenorul.

Cel mai la modă obiectiv este 10.000 de pași în fiecare zi. Îi poți număra cu ajutorul telefonului mobil sau a unui dispozitiv special. Iar dacă îți propui să începi, nu uita să o faci corect!

"În primul rând, ar trebui să avem spatele drept, să nu ne cocoșăm, să nu ne balansăm dreapta -stângă, călcăm călcâi – vârf, călcâi – vârf, fără alte mișcări adiționale, brațele să vină natural, pe lângă corp și cam asta este, privim drept înainte.", a mai spus antrenorul.

×
Subiecte în articol: Numai de bine Bogdan Ivan
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close