Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Mituri despre machiaj pe care nu trebuie să le mai crezi. Cum se aplică corect anticearcănul

Mituri despre machiaj pe care nu trebuie să le mai crezi. Cum se aplică corect anticearcănul

În lumea internetului, platformele de socializare și site-urile sunt dispozitive importante de mituri în ceea ce privește industria de beauty. Însă, o documentare corectă ne poate ajuta să facem mai ușor diferența între adevăr și minciună. 

Mituri despre machiaj pe care nu trebuie să le mai crezi. Cum se aplică corect anticearcănul
Sursa foto: Unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Mai 2022   •   13:03

E adevărat că pudra usucă?

"Pudra nu usucă, dar trebuie să avem grijă ce textură de pudră avem, pentru tenul foarte uscat vom alege o pudră compactă, iar pentru un ten gras vom alege o pudră pulbere", a spus Elena Ciftci, make-up artist.

Fără pudră, machiajul nu va rezista. Aceasta împiedică apariția sebmului pentru mai mult timp, așa încât, pe parcursul zilei, vei avea nevoie de mai puțin retușuri.

E adevărat că, creionul negru micșorează ochiul?

Nu este adevărat, creionul negru poate aplatiza ochiul și ne poate alungi ochiul.

Dar creionul alb mărește ochiul?

Creionul alb poate mări ochiul, dar ne poate dă și o formă ciudată a ochiului. Într-adevăr, îndepărtează roșeața ochiului.

De asemenea, persoanele cu ochi albaștri pot opta pentru culori calde de maro. Pe femeile cu ochii verzi le avantajează nuanțele de auriu, mov și bronz. Iar cele mai norocoase femei sunt cele cu ochii căprui, întrucât li se potrivesc aproape toate nuanțele dermatografelor. Cele mai potrivite culori râmân, însă: mov, albastru, bej sau verde.

Rujul roșu îngălbenește dinții?

Rujul roșu îngălbenește dinții și rujul roz îngălbenește dinții, este greu de purtat dacă nu avem o atitudine corectă.

Ușor avantajate din acest punct de vedere sunt fetele cu ten măsliniu, al căror subton cald al pielii mai estompează puțin din efectul de îngălbenire al rujului, datorită contrastului pe care nuanța pielii îl face cu albul danturii.

Anticearcănul trebuie aplicat înainte de fondul de ten?

Anticearcănul se aplică după fondul de ten și trebuie să fie cu o nuanță mai deschisă decât fondul de ten.

E corect ca sprâncenele să fie cu două tonuri mai închise decât culoarea părului?

Nu, pentru că ne vor îmbătrâni și vom arăta cum nu ne dorim, trebuie să fie maxim cu un ton mai închis decât culoarea părului.

De asemenea, specialiștii recomandă ca în loc să aplici un fard pudră care acoperă integral suprafața unei sprâncene și are un aspect fals, să alegi un creion dur pentru sprâncene și să trasezi linii scurte, care imită firele naturale de păr. Astfel, vei umple golurile și vei obține sprâncene ce par mai dese și mai definite în mod natural.

Machiajul cauzează acnee?

Nu cauzează acnee, dar trebuie să avem foarte mare grijă la ingredientele fondului de ten sau a bazei de machiaj, petru că siliconul poate să ne blocheze porii și putem să avem o evoluție severă de acnee. Trebuie să știm să ne îngrijim tenul, să ne spălăm pe față chiar dacă ne demachiem.

Produsele scumpe sunt întotdeauna mai bune?

Niciodată, nu, putem să avem un produs foarte ieftin și să fie calitate – preț mult mai bun decât unul care este foarte scump. Trebuie mereu testate, de aceea testăm întotdeauna produsele, ca să vedem calitatea lor.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close