Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de bine. Cum decurg relațiile în era tehnologiei

Numai de bine. Cum decurg relațiile în era tehnologiei

Numai de bine. Cum decurg relațiile în era tehnologiei
08 Mai 2018   •   12:05

Ghosting, zombieng sau phubbing sunt doar câţiva dintre termenii folosiţi de noua generaţie în materie de întâlniri. Aceşti termeni descriu diverse evoluţii ale unei relaţii în era tehnologiei. Multe poveşti de dragoste încep pe Facebook şi ajung să sfârşească tot acolo. Sufletul pereche nu mai este pe primul loc, iar oamenii se plictisesc mult mai repede.

Ghosting este atunci când unul dintre parteneri dispare fără să dea nicio explicaţie şi vine de la cuvântul ghost. Nu-ţi mai răspunde la mesaje, la telefoane şi te blochează pe reţelele de socializare. În unele cazuri, persoana respectivă dispare chiar şi din locuinţa sa, lăsând în urmă un apartament gol, fără nicio explicaţie.

Zombieing este un termen folosit pentru oamenii care au dispărut din viaţa ta fără nicio explicaţie şi care au reapărut dintr-o dată ca şi cum nimic nu s-a întâmplat. Este inspirat de cuvântul zombie, adică om care se întoarce din morţi. După impactul mare al unei dispariţii, reapariţia poate fi la fel de dureroasă chiar dacă aceasta vine sub forma unei interacţiuni pe Facebook sau a unui mesaj. Persoanele care au dispărut fără nicio explicaţie din relaţie nu vor simţi nevoia să dea vreuna nici atunci când revin în viaţa ta. Depinde de fiecare dacă e dispus sau nu să ierte, dar trebuie să ţii cont că o astfel de persoană poate oricând să dispară din nou.

Un alt termen intrat recent în dicţionarul noii generaţii este phubbing şi înseamnă să fii mai interesat de telefonul tău decât de ceea ce spune partenerul. Phubbing vine de la phone şi snubbing. De foarte multe ori vedem în jurul nostru la restaurante cupluri sau grupuri de prieteni care stau mai mult cu ochii în telefon decât să vorbească unii cu alţii.

×
Subiecte în articol: Numai de bine relatii povesti Facebook
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close