Antena 3 Emisiuni Numai de bine Numai de bine. Cum îi ajutăm pe copii să accepte schimbarea

Numai de bine. Cum îi ajutăm pe copii să accepte schimbarea

27 Apr 2020   •   19:14
Numai de bine. Cum îi ajutăm pe copii să accepte schimbarea Hepta

Izolarea la domiciuliu înseamnă pentru mulți dintre părinți o reală provocare. Dacă până cu ceva timp în urmă cei mici își petreceau mai bine de jumătate din zi la școală, acum aceștia sunt în permanență acasă iar adulții trebuie să îi țină ocupați.

 Florin Alexandru, analist comportamental a pregătit a prezentat la „Numai de bine” o listă cu sfaturi pentru părinți. 

„Este foarte important să stăm în prezent atunci când suntem cu copii și ne conectăm cu ei. Asta presupune să fim cu totul conectați la ceea ce facem, adică să nu lăsăm nimic să întrerupă conectarea. În acel moment, copilul se simte văzut, pentru că ne poziționăm de la egal la egal.

Ar trebui să ne alegem jocuri ce dezvoltă inteligența emoțională. Trebue să îi învățăm întodeuna cu calm și iubire.

Dacă lucrezi de acasă și se întâmplă ca propriul copil să nu îți dea voie să muncești, este foarte important să înțelegem de unde pleacă tot. În primul rând avem nevoie de reguli pe care să le respectăm cu totii. Dacă eu ca părinte nu mă țin de regulă, copilul nu va mai avea încredere. 

Este important de știut faptul că plictiseala pentru copii este bună, atunci când suntem plictisiți facem ceva nou, ne reinventăm. Asta se întâmplă și la copii, deci plictiseala poate fi benefică pentru cei mici”, a explicat specialistul la Antena 3. 

Cum îi ajutăm pe copii să accepte schimbarea

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close