Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de bine: Înfometarea, soluţia dezastruoasă pentru corp

Numai de bine: Înfometarea, soluţia dezastruoasă pentru corp

Numai de bine: Înfometarea, soluţia dezastruoasă pentru corp
31 Mai 2015   •   11:41

Înfometarea a devenit pentru mulţi tineri cea mai eficientă cură de slăbire. În detrimentul sportului. Problema mare este că imediat ce aţi terminat zilele în care aţi consumat minimul de calorii, recuperaţi de două ori mai repede kilogramele pierdute.

Corp de top model sau cel putin unul care sa fie cat de cat apropiat de masurile ideale. Este visul multora dintre noi. Dar atitudinea " vreau sa slabesc mult si rapid" pusa in practica prin regimuri drastice poate aduce reale probleme de sanatate.

Iar consumul a mai puţin de 1.200 de calorii pe zi, îţi pune în pericol întregul metabolism. Pentru a funcţiona normal, organismul are nevoie de nutrienţi, iar alimentele sunt principala sursă. In timpul unei diete drastice sau a unei cure de înfometare, organismul trece printr-o etapă de şoc, moment in care încearcă să supravietuiasca doar cu ceea ce are la dispozitie, adică depozite adipoase şi masa musculară. După câteva zile însă, lipsit de energie, dar cu numărul de kilograme dorit, revenim la alimentaţia obisnuita, iar organismul va reacţiona prompt la noile alimente şi va înmagazina rapid noi depozite adipoase. Nu puteţi slăbi în mod natural şi sănătos mai mult de 4 kilograme pe zi. Pentru asta aveţi nevoie de mese mici şi dese care vor asigura energia necesara.

Nu trebuie sa renunţaţi nici la dulciuri, daca urmaţi câteva reguli simple. Recomandate sunt şi ceaurile de slăbit , care elimină toxinele acumulate. Pastile sau dietele drastice care va promit scaderi masive de greutate de pana la 7-10 kg pe sunt nu sunt altceva decat bombe cu ceas pentru sanatatea voastra. Ca sa evitati aceste complicatii, adoptati o alimentatie sanatoasa si cateva ore de miscare pe saptamana.

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close