Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de bine: Instinct sau vulnerabilitate emoțională?

Numai de bine: Instinct sau vulnerabilitate emoțională?

Numai de bine: Instinct sau vulnerabilitate emoțională?
08 Mai 2016   •   11:06

De câte ori ați spus "mi-ai transmis starea ta"? Dar știți care este explicația? Am stat de vorba cu psihologul Dana Dumitrache despre acest subiect și iată ce spune ea: ”Un om ne poate transmite o stare de bine sau o stare deloc bună, chiar și fără să comunice verbal cu noi. Simpla prezență a acestuia în imediata apropiere ne poate "provoca" emoțional.”

Unii numesc acest fenomen instinct, alții vulnerabilitate emoțională. O persoană senzitivă nu se va simți întotdeauna în largul ei în colectivitate. Va ieși, deseori, dintr-un grup de oameni secătuită de energie fizică și psihică. Sunt și persoane cu un câmp psihic puternic. Nu au nici o interacțiune cu mediul mental și emoțional al maselor sau al semenului din vecinătatea fizică. Sunt persoane aparent reci, detașate emoțional.

Cum e mai bine? Beneficiile sunt și de-o parte și de alta a baricadei. Ambele caractere și personalități sunt afectate într-un mod sau altul de excesul sau de neimplicarea emoțională și afectivă. Să fii antrenat să nu simți nu te face mai fericit, mai împlinit sau mai protejat de noxele mediului extern sau intern.

Mai multe detalii gasiti pe blogul elacraciun.ro.

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close