Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine NUMAI DE BINE. Paul Dicu, supravieţuitor în Sahara

NUMAI DE BINE. Paul Dicu, supravieţuitor în Sahara

NUMAI DE BINE. Paul Dicu, supravieţuitor în Sahara
Sursa foto: Foto: VideoNews
10 Mai 2015   •   09:42
Oameni luaţi pe tărgi, transportaţi cu elicopterul la spital, sau marcaţi pentru totdeauna. Descrierea seamănă mai degrabă cu o zonă de război. Cu toate acestea vorbim despre Marathon Du Sable, cea mai dură cursă de anduranţă din toate timpurile. 
 
Paul Dicu a devenit primul român care a participat de cinci ori în cursa nebună din deşertul marocan. De la el am aflat, cu ajutorul colegei Maria Linda poveştile incredibile din spatele competiţiei.
 
Marathon des Sables înseamnă 250 de kilometri prin deşert, în condiţii extreme.Temperaturile ajung frecvent la + 50 de grade în timpul zilei, iar noaptea, pot coborî la -10. 
 
Se alergă până la 100 de kilometri pe zi, cu un rucsac de 11 kilograme în spate. Singura şansă de supravieţuire a maratonistului.
 
Dune de nisip, munţi stâncosi, interminabile platouri pietroase. Organizatorii oferă doar raţia zilnică de apă, adăpost în corturi şi, la nevoie, asistenţă medicală.
 
Indiferent cât de greu îi este, Paul Dicu se întoarce mereu pentru bucuria reîntâlnirii cu deşertul. Iar cu banii stranşi din ultimele participari ale lui Paul la Marathon des Sables a fost amenajată şi dotată o nouă secţie de cardiologie a Spitalului Marie Curie din Bucuresti. Si în acest an, banii vor fi destinaţi tot copiilor bolnavi de inimă.
 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close