Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de bine: Sfaturi de viață pentru copii tăi

Numai de bine: Sfaturi de viață pentru copii tăi

Numai de bine: Sfaturi de viață pentru copii tăi
14 Feb 2016   •   11:34

Nu cred că există mamă care nu se gândeşte la copiii ei în viitor, la ce fel de oameni vor fi, ce meserii vor avea, ce personalitate, cum vor fi ei ca părinţi. Poate imaginile sunt departe de cele  reale, însă un lucru este sigur: la imaginea aceasta ne putem pune şi noi amprenta, ca părinte. Le putem da aripi, îi putem învăţa să zboare, să fie independenţi, optimisti, responsabili.

Aşa că Ela Crăciun a făcut un top al sfaturilor pe care le dă copiilor ei:

1. Arata curaj. Mai ales cand simti ca iti e frica. Curajul este scara pe care urca celelalte virtuti. Iti vei depasi limitele, vei fi increzator si vei descoperi ce se intampla dupa, cu tine, cu ceilalti, cu lumea.

2.CITEŞTE. Zilnic. Ca să nu fie întrebare la care să nu poţi răspunde şi om pe care să nu îl poţi înţelege.  Că să îţi spui răspicat şi argumentat dreptul. Ca să înţelegi şi să fii înţeles. Ca să fii independent, responsabil şi empatic.

3. IUBESTE-TE - ...si asculta mai putin de cei din jur si mai mult de tine. De vocea ta interioara, de intuitie. Cauta-te. Permite-ti sa cresti, sa iti cultivi autonomia si sa te apreciezi constant. Fii multumit de fiecare pas pe care il faci. Oricat de mic. Evident, sunt doar cîteva, dar sunt cele pe care eu le iubesc cel mai mult şi pe care vreau să le transmit şi lor.  Mai am si alte sfaturi, pe blog, unde va astept si pe voi.

×
Subiecte în articol: Numai de bine ela craciun
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close