Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de bine. Sportul, obligatoriu pentru gravide

Numai de bine. Sportul, obligatoriu pentru gravide

Numai de bine. Sportul, obligatoriu pentru gravide
de S.T.    |    29 Mar 2015   •   09:37
Lipsa sportului şi scuza mâncantului cât pentru două persoane sunt dintre cele mai frecvente greşeli pe care le fac femeile însărcinate. Pentru sănatatea copilului, dar şi a mămicilor, exerciţiile fizice sunt recomandate de medicii specialişti. E drept, la o intensitate mai redusă.

Pe lângă controlul asupra greutăţii, mişcarea joacă un rol important şi în menţinerea unei posturi corecte a corpului, în prevenirea edemelor şi îmbunatăţirea circulaţiei.

Faptul că eşti însărcinată nu ar trebui sa fie o scuză pentru a nu mai face mişcare.

Este obligatoriu ca antrenamentul să-l faci alături de un instructor specializat, după ce ţi-ai consultat medicul ginecolog. El ştie cel mai bine cât de efort trebuie depus în funcţie de trimestrul sarcinii.

Dacă în primul trimestru de sarcină sunt recomandate exerciţiile de fortificare a organismului, în cel de-al doilea trimestru ar trebui să vă concentraţi mai mult pe exerciţii de respiraţie şi relaxare.

Joggingul, mersul pe jos sau pe bicicletă, yoga sau înotul sunt doar câteva dintre sporturile pe care le puteţi practica în perioada sarcinii. Evită însă supraîncălzirea şi asigură-te că eşti suficient hidratată.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii " Numai de bine".

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close