Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Pastila de slăbit. Criosauna la temperaturi de minus 180 de grade

Pastila de slăbit. Criosauna la temperaturi de minus 180 de grade

Pastila de Slăbit descoperim o nouă tehnologie care ne poate fi aliat în procesul de remodelare a siluetei

Pastila de slăbit. Criosauna la temperaturi de minus 180 de grade
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iul 2022   •   12:22

Descoperim o nouă tehnologie care ne poate fi aliat în procesul de remodelare a siluetei, despre saună este vorba. Însă, nu despre cea cu aer cald, ci dimpotrivă, cu aer rece.

Aceasta presupune expunerea organismului la temperaturi extreme, între -120 și -180 de grade, pentru o perioadă de cel mult 3 minute.

Procedura nu are efecte benefice doar asupra siluetei, ci ajută la eliminarea stresului, la stimularea sistemului imunitar, la reglarea somnului și crește capacitatea la efort, fiind astfel o și metodă foarte bună de recuperare medicală pentru sportivi. 

De sute de ani se cunosc efectele uimitoare ale expunerii la frig. Dacă în trecut se făceau băi rapide în gheață, acum beneficiile temperaturilor scăzute vin sub formă de criosaună.

"Este o procedură prin care corpul nostru este expus la temperaturi joase, astfel încât să se răcească uniform și să ne înfrigurăm. În zona de înfrumusețare, în primul rând, avem parte de o piele foarte frumoasă după aceste proceduri și de o ușoară tonifiere.", a spus Monica Niţescu, director general centru de înfrumuseţare.

Ajută criosauna la slăbit?

"Da, răspunsul este da criosauna este o componentă extrem de importantă și care ne ajută în procesul de slăbit.", a mai spus Monica Niţescu, director general centru de înfrumuseţare

Criosauna stimulează metabolismul, făcându-l să funcționeze mult mai rapid. Acest lucru generează o încetinire a îmbătrânirii și ajută la eliminarea kilogramelor în plus.

"Pe criosaună este indicată o temperatură până la -196 de grade, dar nu vă imaginați că sunt -196 de grade celsius, este vorba de un frig uscat, ceea ce în viața noastră cotidiană este asemănător cu -20 sau -22 de grade. Cu ajutorul azotolui se face o răcire, dârdâim. În momentul în care există această schimbare de temperatură corpul nostru arde foarte multe calorii. Probabil, într-o zi, o mie de calorii în plus.

Astfel, specialiștii recomandă combinarea criosaunei cu alte proceduri de remodelare corporală.

Pentru a fi siguri că ardem grăsimea cu procedurile, noi ar trebui să facem sport sau să mergem pe jos și pentru că de foarte multe ori nu vrem să facem aceste lucruri sau nu avem timpul necesar, criosauna ne ajută în ședințe de trei minute să obținem ceea ce sportul ar face în 30 de minute sau poate chiar o oră.

La acest plan de tratament, specialiștii spun că ar putea fi inclusă și sauna cu aer cald.

"Sauna caldă face o detoxifiere, atunci când transpirăm eliminăm toxinele din corp. Sunt două lucruri total diferite, ideal ar fi să fie combinate. Facem criosaună la început, dăm energie organismului, facem procedurile de remodelare corporală localizate și apoi facem parte de detoxifiere.", a mai spus Monica Niţescu.

O ședință de criosaună durează 3 minute și specialiștii recomandă să fie făcută câte o ședință în fiecare zi, timp de zece zile. Iar ulterior, frecvența să fie de 2-3 pe săptămână.

"Dacă avem un surplus de 5-6 kilograme, în 10 ședințe de tratament probabil că putem da cu ajutorul criosaunei 2 kilograme. Dar dacă avem persoane care au de dat 50-60 de kilograme, este foarte interesant cum în 10 ședințe acele persoane pot ajunge până la 6-7 kilograme."

Criosauna garantează și energie pentru toată ziua, un somn mai profund, recuperare pentru sportivi și reglarea anumitor dezechilibre din corp.

×
Subiecte în articol: Numai de bine Monica Niţescu criosauna
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close