Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Pedichiură medicală. Când este cazul să apelezi la această intervenţie

Pedichiură medicală. Când este cazul să apelezi la această intervenţie

Cu toate că ați putea crede că este un subiect adresat exclusiv femeilor, dimpotrivă, este adresat şi bărbaţilor, care se pare că ar putea aveam chiar mai mare nevoie de vizite la salonul de înfrumusețare.

Pedichiură medicală. Când este cazul să apelezi la această intervenţie
Sursa foto: Freepik.com
de Georgiana Adam    |    06 Feb 2024   •   15:23

Unghiile încarnate, onicoliza și ciupercile sunt complicații comune, care apar deseori, mai ales în cazul unei igiene inadecvate.

"Facem manichiura și pedichiura pentru un aspect estetic, dar trebuie să ținem cont și de dificultățile pe care le putem întâlni dacă nu facem manichiura și pedichiura corect şi cel mai mult întâmpinăm probleme în pedichiură, pentru că se face pedichiura total greșit.", a spus Tina Dobre, nail artist.

Unghiile trebuie tăiate întotdeauna drept și nu prea scurt. Evită tăierea colțurilor prea adânci pentru a preveni unghiile încarcate. Chiar și dacă îți faci pedichiură acasă, asigură-te că instrumentele sunt curate și sterilizate. Spălarea și dezinfectarea lor regulată pot preveni infecțiile.

În momentul în care noi înmuiem unghia în apă nu se mai delimitează bătăturile sau țeșutul mort de țesutului viu și noi putem să intrăm și să îndepărtăm mai mult decât este necesar. În cazul acesta, putem să formăm bătăurile chiar mai adânci decât erau ele.

De asemenea, o înmuiere excesivă poate face unghia mai moale și mai predispusă la fisuri sau rupturi.

"Noi, în pedichiura medicinală, facem îndepărtarea bătăturilor, nu tăiem colțurile. Chiar putem să ajutăm cu diferite procese și diferite tehnici să facem colțurile să-și revină la forma inițială după ce trecem printr-un tratament mai îndelungat.", a mai spus Tina Dobre.

Specialiștii îți recomandă să alegi doar încălțăminte confortabilă care nu exercită presiune excesivă asupra unghiilor și picioarelor. Evită pantofii prea strâmți.

Onicoliza este atunci când unghia se desprinde de patul unghial și poate apărea atât la unghiile de la mâini, cât și la cele de la picioare.

×
Subiecte în articol: Numai de bine pedichiura
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close