Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Peeling-ul carbonic, tratamentul iubit de vedetele de la Hollywood

Peeling-ul carbonic, tratamentul iubit de vedetele de la Hollywood

Treizeci de minute. Doar atât durează procedura care are puterea să redea tenului strălucirea și luminozitatea pierdute de-a lungul timpului.

Peeling-ul carbonic, tratamentul iubit de vedetele de la Hollywood
Sursa foto: Unsplash.com
de Georgiana Adam    |    03 Oct 2022   •   12:34

Este unul dintre tratamentele îndrăgite de multe vedete de la Hollywood, tocmai pentru că revitalizează pielea într-o jumătate de oră, cât unele produse cosmetice în câteva luni.

Expunerea la soare fără protecție, înaintarea în vârstă și folosirea unor produse cosmetice nepotrivite sunt doar câțiva dintre factorii care umbresc frumusețea tenului. Tratamentul medical de ultimă generație la care apelează tot mai multe celebrități din întreaga lume are multiple beneficii:
 
"În 30 de minute te ajută să îți rezolvi probleme precum acneea, cicatricile post acneice, ridurile profunde și cele fine, petele pigmentare și, nu în ultimul rând, reglează și excesul de sebum.", a povestit dr.Anna Crăciun Douglas, medic estetician.


 
Rejuvenare și regenerare. Sunt două cuvinte cheie pe care trebuie să le avem în minte atunci când vorbim despre acest tratament. Laserul revoluționar este non-invaziv și permite curățărea în profunzime, fără să existe riscul apariției cicatricilor. Nu agresează tenul, ci îi stimulează refacerea din interior spre exterior.

"Înainte de tratament, tenul trebuie curățat și dezinfectat foarte bine. Pasul următor este aplicarea măștii care conține carbon. Tehnologia Q Switched distruge particulele de carbon aplicate prin intermediul măștii. Astfel, lumina laserului pătrunde în profunzimea pielii, degradând particula de carbon, sebumul și alte impurități de la nivelul feței.", a mai spus medicul.

Practic, tenul este curățat din interior și stimulat să se regenereze. În plus, căldura emanată de laser stimulează procesul de refacere a fibrelor de elastină, dar și producția de colagen. Tenul rămâne nu doar mai curat, dar și mai ferm, cu riduri vizbil diminuate. Câțiva ani pot fi șterși de pe chipul pacientei în doar jumătate de oră. Acest tratament este indicat persoanelor care își doresc un ten fără imperfecțiuni, o piele luminoasă, netedă și fină la atingere.
  
Un alt avantaj al procedurii este că nu necesită timp de recuperare.

Foarte multe paciente sunt speriate când aud de proceduri laser. Se gândesc că nu își pot relua activitatea zilnică sau mai mult, că trebuie să stea în casă câteva zile, până se recuperează complet.
 
Un astfel de tratament trebuie efectuat într-un mediu în care siguranța pacientului să fie pusă pe primul loc. 

"Pentru a fi o procedură sigură, fiind dispozitiv medical, recomand să fie efectuată doar în clinici medicale de către personal specializat și autorizat în acest domeniu. ", a mai spus medicul estetician.

În plus, este important ca pacienții să respecte recomandările post-procedură care vizează îngrijirea tenului. Conform specialiștilor, acest tratament nu se adresează femeilor însărcinate sau care alăptează, pacienților cu diabet și celor cu afecțiuni oncologice.

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close