Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Pole Dance, combinaţia perfectă dintre yoga, pilates şi aerobic

Pole Dance, combinaţia perfectă dintre yoga, pilates şi aerobic

Știați că dansul la bară este considerat sport oficial în România? Pole dance-ul, așa cum este denumit, câștigă tot mai mult teren atât în rândul adulților, cât și al copiilor.

Pole Dance, combinaţia perfectă dintre yoga, pilates şi aerobic
Sursa foto: Freepik.com
de Georgiana Adam    |    07 Noi 2023   •   12:12

Cu toții suntem în căutare de noi activități care să ne deconecteze de la stresul cotidian, iar când vine vorba de mersul la sala, majoritatea renunță, din cauza monotoniei.

Pole dance este o combinație între aerobic, yoga și pilates, care îți pune în mișcare toate grupele musculare. Nu doar că o să arăți și o să te simți mai bine, dar este o modalitate distractivă de a-ți explora feminitatea și a-ți depăși limitele.

"În primul rând, cursantele care aleg această ramură sportivă o aleg din motiv de comunitate, se lucrează în echipă și din acest motiv evoluția e mult mai rapidă, decât atunci când eșți singur și mergi la sala și ești doar tu cu aparatele. Îmbunătățesc ținută și ai o altă atitudine și în viață de zi cu zi. Le dezvoltă feminitatea și se pune accent să fim conștiente de corpul nostru", a spus Alexandra Săndulescu, una dintre cursante.

Specialiștii spun că practicarea a trei antrenamente pe săptămâna duce la rezultate fascinante și are o multitudine de beneficii pentru sănătate: te ajută să-ți întăreșți încheieturile, previne osteoporoză, reduce durerile musculare, pe cele de spate și de gât, ajută la îmbunătățirea sistemului circulator, este foarte util pentru persoanele care petrec foarte mult timp la birou, în față calculatorului și sunt adeptele unui stil de viață sedentar.

"Este un sport care presupune efort și este dificil în măsura în care lucrezi cu propriul corp și gravitația. Nu este periculos în măsura în care noi lucrăm într-un mediu structurat.".

Chiar dacă este asociat cu cluburile de noapte, dansul la bară este, cel mai adesea, practicat de femei, dar este recomandat și copiilor, ba chiar și bărbaților.

"Copiii sunt așteptați la cursuri de la vârsta de 4 ani. Cursul de pole sport are o natură strict sportivă și mă bucură foarte mult că părinții sunt mai deschiși și își lasă copiii să facă astfel de activități.", a mai spus aceasta.

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close