Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Pregătirea pentru menopauză. Cum să-i faci faţă mai uşor

Pregătirea pentru menopauză. Cum să-i faci faţă mai uşor

Viaţa femeilor este împărțită în mai multe etape. Ultima dintre ele este menopauza, care începe, de obicei, între vârsta de 40 și 55 de ani.

Pregătirea pentru menopauză. Cum să-i faci faţă mai uşor
de Georgiana Adam    |    16 Feb 2023   •   15:44

Deși este asociată cu un șir de provocări, specialiștii ne încurajează să o privim cu ochi mai pozitivi. Florina Badea, coach integrativ, susține că este ca un nou început, dar nu orice început, ci unul frumos, de care merită să ne bucurăm.

"Menoapuza este o perioadă firească și normală din viața unei femei. Din păcate, este o perioadă care provoacă și multă neliniște și aș putea spune că este cumva normal, pentru că nu ne-a pregătit nimeni în acest sens. Mie îmi place să spun că este ca un fel de cină dintr-o zi, anume cum te simți și ce alegeri faci la cină are legătură cu ce alegeri ai făcut pe parcursul zilei. Cu alte cuvinte, la menopauză este acel moment al vieții noastre în care simțim toate efectele deciziilor pe care le-am luat pe parcursul vieții din toate punctele de vedere și mai ales din punct de vedere sănătate." a spus Florina Badea, coach integrativ.

Însă, nu este timpul pierdut. Îmbunătățirile pot fi făcute chiar și la ... menopauză.

"Poate fi un moment bun și de cotitură și extrem de important în care să ne concentrăm asupra noastră și să luăm decizii bune pentru starea noastră de sănătate, mie îmi place să le spun femeilor că este o binecuvântare că am ajuns în acest moment al vieții noastre, mai ales că pe vremuri femeile la această vârstă pentru ele reprezenta cam finalul vieții, să nu uităm cât de mult a crescut speranța de viață la femei în ultimii zeci de ani. Mesajul pe care îl spun este că menopauza este un dar pe care ar fi bine pentru noi să-l îmbrățișăm cu bucurie și să facem din el în așa fel încât următorii zeci de ani pe care urmează să îi petrecem să fie cu bucurie și cu sănătate.", mai spune Florina Badea.

 Astfel, menopauza trebuie asociată cu luarea deciziilor bune.

"În primul rând, să nu ne resemnăm – există viață după menopauză, este un alt mesaj pe care îl transmit întotdeauna. E nevoie de o colaborare foarte bună cu medicii noștri pe endocrinologie, pe ginecologie, cu medicii naturopați pentru a verifica starea de sănătate pe care o avem. Ar trebui să acceptăm că aceasta este perioada din viața noastră în care am ajuns și să nu ne resemnăm că este normal să nu ne simțim bine, că este normal să ducem după noi un număr mare de kilograme.", a mai spus aceasta.

Este important, de asemenea, să ne regândim planul alimentar, iar specialiștii susțin că necesarul caloric scade cu 20%.

"Nu mai avem nevoie nici de aceeași cantitate de mâncare și cumva să vedem tipurile de alimente pe care le alegem, pentru că alimentele inflamatoare nu ne mai sunt deloc prietene ahăr, alcool, exces de carne roșie.", mai adaugă Florina Badea.

Este menopauza un moment în care poate fi îmbunătățită și relația cu partenerul, având în vedere că copiii sunt deja mari?

"Da, da, da, cu siguranță. Dacă suntem în acel moment în care copiii au crescut și grijile vieții s-au dus este un moment extraordinar de a lucra la relația de cuplu, pentru că există mai mult timp și este relația mult mai matură din multe puncte de vedere.", a mai spus aceasta.

Chiar dacă în mod natural femeile au tendința de a-și îndrepta preponderent atenția spre interior, spre propriile nevoi și aspirații, specialiștii le recomandă să nu-și ignore nici partenerii.

×
Subiecte în articol: Numai de bine menopauză Florina Badea
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close