Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de bine. Programe pentru tratarea adicţiilor. Cum putem să ne eliberăm de dependenţe

Numai de bine. Programe pentru tratarea adicţiilor. Cum putem să ne eliberăm de dependenţe

Numai de bine. Programe pentru tratarea adicţiilor. Cum putem să ne eliberăm de dependenţe
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
24 Iun 2018   •   17:41

Adicţia sau dependenţa este un act inconştient, dar care din păcate în ultima vreme a devenit o obişnuinţă. Atunci când vorbim de dependenţă, ne gândim de obicei la alcool, tutun, droguri, deşi putem fi dependenţi într-o măsură mai mare sau mai mică, de orice aspect al vieţii noastre. Jocuri de noroc, muncă, mâncare, relaţii, sau chiar dragoste. Adicţia trebuie tratată, monitorizată şi gestionată pe parcursul întregii vieţi. Singura alegere pe care o pot face dependenţii este să apeleze la ajutor de specialitate.

''Oamenii fac parte din toate categoriile sociale, de toate vârstele, dar este adevărat că dependenţa se insalteză mai degrabă la tineri (...) Noi abordăm o paletă mai largă de tulburări. Ne ocupăm şi de recuperare neuromotorie, de tratamentul altor boli psihiatrice, de anxietate, insomnii, depresii'', a spus Mathilda Zăvoianu, medic specialist psihiatru.

În cadrul clinicii de specialitate, pacienţii benefieciază de un plan de tratament personalizat. De la medicamentaţie şi terapie individuală sau de grup, la terapii complementare, precum yoga şi fitness.

 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close