Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Reguli de îngrijire a părului pe timp de vară | Interviu cu hairstylist-ul Adrian Perjovschi

Reguli de îngrijire a părului pe timp de vară | Interviu cu hairstylist-ul Adrian Perjovschi

Nu există femeie care să nu-și dorească să aibă un păr strălucitor, iar culoarea să se mențină vie, toată vara. Sezonul cald este un pericol real pentru culoarea părului. Razele soarelui, apa mării și clorul din piscină sunt o adevărată amenințare.

Reguli de îngrijire a părului pe timp de vară | Interviu cu hairstylist-ul Adrian Perjovschi
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Mihăilă    |    28 Iul 2022   •   23:45

Din fericire, hairstylisti știu câteva trucuri care ne pot fi de ajutor.

Hairstylist-ul Adrian Perjovschi, despre cum trebuie să ne protejăm părul vara

"Fie că avem un păr natural sau avem un păr colorat, părul trebuie protejat în timpul verii de expunerea la soare așa cum ne protejăm și corpul", spune Adrian Perjovschi, hairstylist.

Însă, înainte de toate, este important ca părul să fie sănătos. Vopsește-te doar la experții care știu să-ți coloreze firul de păr fără să-l distrugă și spală-te doar cu produse special concepute. La toți ceilalți factori externi, vara se mai adaugă câțiva inamici.

'"Soarele este nociv și favorizează delocorarea și depigmentarea firului de păr. Mai ales vizitele sau vacanțele la mare sau la piscină, clorul din piscină înlătură culoarea părului vopsit, cât și a părului natural, și la mare se întâmplă același lucru", spune stilistul.

Expresia de păr ars nu este doar o figură de stil

Razele soarelui puternice chiar au un impact termic real asupra firelor de păr, decolorându-le și privându-le de elasticitate.

"Eu recomand folosirea produselor corespunzătoare pentru protecția culorii. Au apărut o mulțime de produse de game speciale de folosit în timpul verii, cu protecție solară, cu protecție SPF și este indicată, dar trebuie să vă recomande cineva, pentru că aceste game sunt create pentru anumite tipuri de păr", explică Adrian Perjovschi.

O altă metoda eficientă se pare că ar fi aplicarea spray-ului protector termic, mai ales înainte de plajă și piscină. Produsul trebuie reaplicat de fiecare data când folosești și loțiunea solară pentru corp.

"Și ferirea lui de soare ajută foarte mult, părul trebuie prins ori acoperit cu pălării, șepci, eșarfe sau bandane și astfel părul este mult mai bine protejat", adaugă hairstylist-ul.

Ritualul de îngrijire pentru un păr hidratat

Și, nu în ultimul rând, păstrează-ți părul hidratat cu ajutorul măștilor și uleiurilor pentru păr.

"Un ritual de îngrijire, de spălare corectă, masca să fie mai hidratantă pe timpul verii, chiar dacă aveți un produs pentru hidratare, trebuie un pic mai hidratantă. Să stați cel puțin 5-10 minute cu ea pe păr și aplicată protecția termică și protecția solară.

După spălare, coafează-l cât mai puțin, dacă îți dorești ca firul de păr să își păstreze cât mai mult timp culoarea.

"Nu pot să spun că există o culoare care rezistă mai mult. Și părul natural, chiar dacă nu este vopsit, se decolorează natural de la soare și vedem acel balayage scos natural de la o decolorare ușoară de la închis la deschis", spune Adrian.

Dacă părul natural are toate șansele să se aleagă cu câteva șuvițe mai deschise, părul vopsit ia tente arămii neregulate și își pierde luciul.

Adrian Perjovschi: "Părul blond este mai expus degradării pe timpul verii și expunerii la soare"

"Roșul fuge cel mai repede din păr și se decolorează cel mai repede pe timpul verii. La blond este o altă problemă, diferența este foarte fină, de tonalitate.  Reflexul curge cel mai repede, dar bineînțeles că rămâne baza de blond și atunci nu se vede atât de tare această decolorare. În schimb, părul blond este mai expus degradării pe timpul verii și expunerii la soare", explică hairstylist-ul.

Pentru blonde, specialiștii recomandă ceaiul cu mușețel. Clătește-te cu el după ce te speli pe păr, lasă-l să acționeze pentru 20 de minute, apoi clăteșt-te încă o dată.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close