Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Relaxare şi echilibrare emoţională cu instrumente la îndemâna ta

Relaxare şi echilibrare emoţională cu instrumente la îndemâna ta

Nu putem evita supărările și problemele, chiar dacă ne dau stări de furie și anxietate. Secretul constă în modul în care le depăsim.

Relaxare şi echilibrare emoţională cu instrumente la îndemâna ta
Sursa foto: Pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iun 2022   •   12:19

Înlocuirea gândurilor negative cu cele pozitive poate fi pas important. Însă, nu e întotdeauna suficient. Aflăm de la Ovidiu Yang, life coach și terapeut, care este formula salvatoare în astfel de momente. 

"Emoția este cea mai frumoasă parte a omului. Oamenii simt stări diverse, foarte multe, foarte frumoase, foarte plăcute, dar nu întotdeauna sunt așa. Și atunci când avem o perioadă prelungită de stări neproductive, neconstructive, stări negative sau de vibrație joasă este necesar să ne reechilibrăm emoțional.

Reechilibrarea emoțională este un proces, este bine să știm asta din start, care poate să dureze puțin. De ce? Pentru că nu este bine să bruscăm lucrurile, nu este bine să forțăm lucrurile, adică să trecem de la o stare la alta foarte rapid nu înseamnă echilibru în viață.

Pentru reechilibrarea emoțională primul punct ar fi să îți dai timp și să ai răbdare cu tine. Un alt lucru este important să știm că emoția nu dispare din corpul nostru niciodată și este necesar să traducem de multe ori ceea ce credem noi că simțim.

Spunem adesea „am emoții, vreau să vorbesc pe scenă și am emoții” adică ce? Adică îți este frică. Deci al doilea pas este să decodezi puțin și să definești emoția respectivă și ea dacă este una nefavorabilă cere o acțiune aparte. Acolo desigur poți să consulți un specialist sau să ai o oglindă, un prieten care să te ajute în acest proces al autocunoașterei.

Gestionarea emoțiilor presupune totodată și diferite tehnici de împământare, adică de reîntoarcere la ceea ce este natural. Un alt pas important TAIE este să te întorci puțin în trecut, în momentele tale plăcute, favorabile, poți să pornești încă de la copilărie.

Simplu fapt că îți aduci aminte cum mergeai pe un câmp de flori, cum ți-a spus bunica ce frumos ești, cum te-a iubit altcineva. Aceste lucruri ți le aduci aminte, închizi ochii și o secundă dacă reușești lucrul aceasta și reușești, se întâmplă că se creează niște sinapse în corpul tău și se activează secvențe de ADN dintr-o stare plăcută, naturală ție.

Și aici se întâmplă o reechilibrare emoțională destul de rapidă și totodată naturală, neinvazivă. Un alt lucru pentru a gestiona aceste emoții nefavorabile este să trăim preponderent în prezent, cel puțin 80% trăim aici și acum pentru a nu dezvolta anxietate.

Anxietate înseamnă teama de viitor, teama de ceea ce ar putea să urmeze. Dacă tu trăiești aici și acum, te vei bucura și vei fi cu mintea prezentă și nu o lași să se ducă într-o zonă în care emoția ta poate să devină nefavorabilă.

Alt lucru pe care îl poți face este să te uiți sau să te joci cu copii mici, joacă-te sau uită-te la animale și mergi în natură. Sunt lucruri simple, dar extrem de eficente. Și poți să spui „bine, dar n-am copii” nu-i nimic, îți spun ce fac eu. Eu, de exemplu, cel puțin o dată la 5-6 săptămâni mă duc la o sală unde copiii joacă hokey. Este foarte simplu și îți vor da din energia lor.

Alt lucru pe care îl putem face este să ne uităm în oglindă și să ne spunem nouă ce ne place la noi. Și nu, nu este narcisism, este o tehnică foarte bună pe care o folosesc în cabinet de creșterea încrederii în sine.

Alt lucru este să te duci chiar mâine la colegii tăi de serviciu, la prietenii tăi și să îi întrebi „ce îți place la mine? Ce fac eu bine?” o să vezi că o să zâmbești.

Și, nu în ultimul rând, reechilibrarea emoțională poate veni și din manifestarea unor reacții din corpul fizic, chiar zâmbetul produce zâmbet.

În gestionarea emoțiilor, important este să știi că se poate și se poate destul de repede.

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close