Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Rutina zilnică de îngrijire a unui bărbat. Pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru un ten sănătos

Rutina zilnică de îngrijire a unui bărbat. Pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru un ten sănătos

Vorbim mereu despre îngrijirea tenului femeilor. Însă, aflați că și bărbații ar trebui să acorde atenție acestui aspect. Potrivit specialiștilor, orice domn care își dorește o piele sănătoasă are de parcurs câțiva pași în fiecare zi. Și atenție, din când în când, poate trece și pragul medicului estetician.

Rutina zilnică de îngrijire a unui bărbat. Pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru un ten sănătos
Sursa foto: Antena 3
de Diana Dragotescu    |    08 Sep 2020   •   15:30

Chiar dacă unii bărbaţii au impresia că pielea lor nu are nevoie de îngrijire, se înşeală. Este adevărat, nu trebuie să acorde o atenţie deosebită precum femeile, dar totuşi există câteva nevoi. 

„Din fericire tenul unui bărbat nu are nevoie de atât de multă îngrijire, este conceput generic să reziste mai mult intemperiilor de afară, deci avem şi matricea cu undeva 30% - 40% mai mult faţă de o femeie, deci pielea mai groasă. Clar îmbătrâneşte un pic de tot mai greu, dar şi ea este afectată de tot ce înseamnă factor extern, şi de mediu şi de obiceiurile de multe ori care nu sunt sănătoase: fumatul, alcoolul şi nopţile pierdute”, a explicat Gabriel Balcangiu, medic specialist dermatolog. 

Este recomandat un plan de îngrijire potrivit pentru fiecare zi 

„În primul rând, un bărbat are nevoie de o curăţire foarte temenică făcută dimineaţa şi seara cu un gel de spălare, special conceput pentru tenul, în general, seboreic, bărbaţii secretă de două ori mai mult sebum decât femeile şi după aceea o cremă hidratantă, dar cu o textură mai lejeră. Asta este ideea, bărbaţii nu suportă în general textura grasă a unei creme de hidratare, deci noi căutăm o textură lejeră, balsam, o emulsie sau un ser”, a precizat specialistul.  

Pentru un rezultat mai bun, este recomandat să se apeleze la o rutină diferită pentru fiecare anotimp.

Îngrijirea tenului la bărbați

 Lipsa totală a unui plan de îngrijire poate conduce uneori la probleme grave 

„Pot să apară mai multe puncte nerge, puncte albe, vorbim de acnee, care la bărbaţi de obicei este adolescentină şi se poate continua şi la vârsta adultă, dar un ten care nu este curăţat în profunzime căpată un aspect cu pustule, cu comedoane, cu puncte albe şi negre mult mai vizibile şi mai evidente. Şi eventual şi foliculita bărbii, din ce în ce mai frecventă, apar acele coşulete în jurul firelor de păr”, a exlicat Gabriel Balcangiu. 

Iar bărbaţii care îşi doresc să acorde şi mai multă atenţie tenului vizitează din când în când şi specialiştii pentru o curățare în profuzime sau chiar un peeling. 

 

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close