Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Împreună, dar singuri. Care sunt semnele divorţului emoţional dintre parteneri

Împreună, dar singuri. Care sunt semnele divorţului emoţional dintre parteneri

Așa cum se spune că dragostea dispare după 3 ani, este o teorie care ne arată că multe cupluri se destramă după ce apar copiii.

Împreună, dar singuri. Care sunt semnele divorţului emoţional dintre parteneri
Sursa foto: Freepik.com
de Georgiana Adam    |    04 Apr 2024   •   11:03

Unii parteneri pot simți că relația lor nu mai este la fel de intima sau că atenția și energia sunt acum concentrate doar asupra copilului. Însă, este important să subliniem că există și cupluri care trec cu succes prin tranziția la statutul de părinți și chiar devin mai puternice.
 
"Noul membru de familie poate dezechilibra până la a duce la divorțul emoțional în cuplu. Divorțul emoțional în cuplu înseamnă că cei doi nu mai comunică, nu mai sunt un cuplu efectiv, ci doar sunt membri aceluiași trib și sunt părinții copiilor.", a spus psihologul Adriana Stanciu.

Divorțul emoțional nu implică neapărat o despărțire legală, ci mai degrabă reprezintă o distanțare emoțională între parteneri. Aceasta poate fi rezultatul stresului adus de responsabilitățile parentale, oboseală, lipsa timpului pentru relația de cuplu și schimbările semnificative în dinamica familială.

"În momentul apariției unui copil, mamele dezvoltă ceea ce se numește creier matern, când toată atenția este focusată pe noul membru de familie. Bărbatul când și-a ales partenera a ales-o ca să îi fie alături tot timpul, nu și-a ales o parteneră care la un moment dat pleacă din relația de cuplu și toată atenția pleacă cu ea și se revarsă asupra noului membru al familiei.", a mai spus psihologul.

Procesul de formare a "creierului matern" se referă la modificările neurologice și hormonale care au loc în creierul unei femei în timpul sarcinii și în perioada postpartum, contribuind la dezvoltarea unei conexiuni speciale cu copilul și la adaptarea la noile responsabilități parentale.


 
"Bărbații trebuie să aibă această cultură și această educație prin care să înțeleagă care sunt etapele prin care o femeie trece în maternitate. Și care este etapa, imediat după naștere, în care femeia are nevoie să-și petreacă timpul exclusiv, poate, cu noul născut.", a mai precizat psihologul.

Cunoscută și sub numele de "luna de miere cu bebelușul", reprezintă o fază importantă în care mama se conectează cu copilul și se adaptează la provocările noului rol de părinte.

Reafirmarea identității personale în perioada postpartum este un aspect esențial pentru bunăstarea emoțională și echilibrul în cuplu. Femeile ar trebui să își aloce timp pentru a se dedica activităților care le aduc bucurie și împlinire personală. Aceasta poate include hobby-uri, sport, lectură sau orice altceva care le ajută să se reconecteze cu pasiunile lor individuale.
 
În ciuda provocărilor și schimbărilor pe care le aduce venirea unui copil, momentele frumoase și satisfacțiile asociate cu creșterea unei familii pot fi cu mult peste. Frumusețea vieții nu constă doar în momentele perfecte, ci și în abilitatea de a gestiona și depăși provocările împreună. Momentul în care părinții găsesc bucuria și împlinirea în creșterea copilului și în relația lor este cu adevărat de neprețuit.
 

×
Subiecte în articol: Numai de bine divort
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close