Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Sfaturi pentru mămici: cum alegi corect scutecul pentru bebelușul tău

Sfaturi pentru mămici: cum alegi corect scutecul pentru bebelușul tău

Scutecul reprezintă prima haină a oricărui bebeluș modern și un ajutor enorm pentru proaspetele mămici. Însă, v-ați gândit vreodată că acest produs poate conține ingrediente care predispun la alergii?

Sfaturi pentru mămici: cum alegi corect scutecul pentru bebelușul tău
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Mihăilă    |    15 Dec 2021   •   11:33

De exemplu, clor. Iar o altă problemă este reprezentată de cerneala din scutecele „frumos colorate”, care afectează starea de bine a pielii celui mic.

În continuare, descoperim cum ar trebui să arate o alegere corectă.

Dacă scutecul este inclus în categoria „hăinuțe”, cu siguranță ne dorim să fie curat, în primul rând.

''Putem considera scutecul ca și prima hăinuță a unui bebeluș modern. Un ajutor foarte mare pentru proaspetele mămici, dar o alegere foarte responsabilă și în cunoștință de cauză pe care aceste mămici ar trebui să o facă.

Un scutec curat este un scutec la care s-au folosit materii prime testate și certificate, astfel încât să nu conțină substanțe novice, care să provoace alergii, cum ar fi astmul. Clorul care apare în componența anumitor scutece reprezintă un astfel de ingredient'', a spus Odoroabă Mihaela, consilier baby food.

La ce trebuie să fie atente mămicile când aleg scutecele pentru copii

Vă asigurați de absența substanțelor dăunătoare prin prezența pictogramei “Asthma Allergy Association” de pe pachetul de scutece , care garantează un scutec care absoarbe și protejează pielea în același timp.

În caz contrar, există riscul de apariție a dermatitei, care se manifestă printr-o erupție roșie. Fesele și părțile intime vor deveni foarte sensibile și bebelușul va resimți un disconfort major.

Afecțiunea este destul de frecvent întâlnită, mai ales în primul an de viață, dar poate fi evitată dacă pielea este menținută uscată.

''Un scutec curat este un scutec care lasă pielea să respire și nu este încărcat cu loțiuni, parfum și cerneală, că și cerneala are inclusă în anumite desene are anumite dezavantaje asupra pielii bebelușilor, care este foarte sensibilă de la naștere'', a precizat Odoroabă Mihaela.

Acest aspect se verifică prin prezența pictogramei “Dermatologically tested”.

Iată, în doar câteva secunde, puteți elimina trei dintre aspectele care pot afecta sănătatea și buna dezvoltare a celor mici.

''Mămicile cred că și-au pus întotdeauna întrebarea dacă un scutec frumos este și bun pentru proaspătul bebeluș.

Unele scutece sunt doar drăguțe și atât, pot avea ingrediente care pot afecta nu doar pielea bebelușilor'', a mai spus Odoroabă Mihaela, consilier baby food.

După aceleași principii trebuie alese și produsele de igienă pentru bebeluși.

''Toate ar trebui să fie fabricate din materii testate și certificate, de origine organică și fără să conțină parfum, asta pentru a nu irita pielea sensibilă a bebelușului. Este foarte important ca alegerea să se facă pe baza celor trei certificări.

În primele momente din viața ale bebelușului, igiena este foarte importantă, având legătura cu lumea noastră unde sunt foarte mult amenințări patogene'', a menționat Odoroabă Mihaela.

Mânuțele celor mici stau mereu în gură sau pe față, prin urmare, igienizarea lor corectă ar trebui să fie o prioritate absolută.

În mod normal, specialiștii recomandă apa și săpunul, însă, în cazuri mai puțin severe sau pentru igiena de la schimbarea scutecului, un șervețel umed cu ingredientele potrivite poate fi salvator. Dar, nu uitați, obligatoriu fără parfum și fără coloranți.

×
Subiecte în articol: Numai de bine ela craciun
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close