Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Sfaturi pentru părul gras şi lipsit de volum. Cum se prinde corect părul | Adrian Perjovschi: "Coafura rezistă mai mult aşa"

Sfaturi pentru părul gras şi lipsit de volum. Cum se prinde corect părul | Adrian Perjovschi: "Coafura rezistă mai mult aşa"

Până la 25% din populația adultă suferă de par gras. În multe dintre cazuri, genetica este responsabilă. Însă, un rol important îl poate juca și stresul, alimentația nesănătoasă și, desigur, rutina de îngrijire.

Sfaturi pentru părul gras şi lipsit de volum. Cum se prinde corect părul | Adrian Perjovschi: "Coafura rezistă mai mult aşa"
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Sep 2022   •   15:33

Până la 25% din populația adultă suferă de par gras. În multe dintre cazuri, genetica este responsabilă. Însă, un rol important îl poate juca și stresul, alimentația nesănătoasă și, desigur, rutina de îngrijire. De asemenea, părul gras este asociat și cu modificările hormonale.

Deși pare o afecțiune banală, ușor de gestionat, pe termen lung, creează neplăcere și stres suplimentar. Colega mea, Georgiana Mihăilă, a stat de vorbă cu un hairstylist și a aflat cateva trucuri interrsante.

Părul gras este foarte ușor de recunoscut - arată alunecos și e dificil de coafat chiar și după câteva ore de la spălare. Firele sunt grase și necesită spălări frecvente, se lipesc, sunt adesea moi și nu au volum. Ca și în cazul pielii, uscarea excesivă cu aer fierbinte și manipularea neglijentă pot duce la îngrășarea excesivă a părului.

"Dacă vă treceți mâna prin păr și e părul desfăcut, încercați să vă dezvățați de acest obicei, pentru că și acest lucru favorizează și grăbește îngrășarea lui. Recomand ca prinsul lui să fie cât mai lejer, pentru că lipsa aerului nu face altceva decât să secrete mai mult sebumul de pe scalp. Purtatul șepcii sau al pălăriei favorizează îngrășarea lui mai rapidă.", a spus Adrian Perjovschi.

Sebumul din păr poate fi provocat și de pieptănarea prea frecventă, deoarece răspândeste sebumul pe toată lungimea părului. Prin urmare, reduceți pieptănarea cât mai mult posibil. De asemenea, este important să alegeți pieptenele potrivit, să evitați periile metalice care irită scalpul și să alegeți o perie cu vârfuri rotunjite.

"Recomandat este să ne spălăm cu apă caldă, pentru că apa calda are puterea împreună cu șamponul să degreseze și să înlăture toată mizeria, praful din păr și clătirea lui se poate face cu apă mai rece, pentru că închide cuticula firului de păr și dă un plus de strălucire", mai spune acesta.

Chiar dacă părul gras trebuie spălat mai des, ar fi bine să nu exagerați, întrucât cu cât mai rar cu atât mai bine. De asemenea, nu evitați să alegeți o gamă specială, potrivită pentru tipul de păr. Și, foarte important, utilizați corect produsele.

"Pentru un păr gras nu folosim niciodată mască pe rădăcină, nu ne ducem cu un agent de hidratare prea puternic aproape de rădăcină, nu ne ducem cu o spumă, care să ne încarce prea tare. Vorbesc de acele produse de styling cu apă de mare sau produse care sunt special create pentru volum, care conțin alcool și care sunt astrigente pentru firul de păr.", a mai spus Adrian.

De asemenea, persoanele cu păr gras trebuie să se împrietenească cu șamponul uscat.

"Se poate aplica și șamponul uscat pe părul proaspăt spălat, adică e bine să îl aplicați și după când părul este deja murdar, dar dacă îl aplicăm atunci când părul este proaspăt spălat, mai prelungim din start secreția lui de sebum, adică este încetinită secreția lui de sebum."

Deci practic șamponul uscat nu îl aplicăm în momentul de criză, când nu mai avem ce face?

"Este mult mai eficient atunci când este proaspăt spălat – coafura ține mult mai bine și astfel este mult mai suplu.", a mai spus hairstylist-ul.

×
Subiecte în articol: Numai de bine Adrian Perjovschi
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close