Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Sfaturi pentru un machiaj lejer pe timp de vară

Sfaturi pentru un machiaj lejer pe timp de vară

Zilele de vară vin cu schimbări și în trusa de make-up. Specialiștii ne încurajează să înlocuim produsele prăfoase cu cele cremoase, să optăm pentru formulele waterproof și, nu în ultimul rând, să ne alegem corect nuanța fondului de ten.

Sfaturi pentru un machiaj lejer pe timp de vară
Sursa foto: Unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iul 2022   •   10:06

De cele mai multe ori, culoarea pe care o folosim în timpul anului nu mai este o alegere potrivită în sezonul cald, după ce ne bronzăm.

Odată bronzată, ai putea renunța la fond de ten. Dacă nu vrei, schimbă-l cu unul mai închis. Altfel, vei obține un efect de mască.

"Pentru a ne da seama care este culoarea noastră de fond de ten, pur și simplu aplicăm de la mijlocul obrazului până jos pe gât, culoarea de fond de ten care credem că este potrivită și ea ar trebui să fie invizibilă pe gât. Aceasta este nuanța pe care ea o purta înainte să se bronzeze, deci este mult prea deschisă acum.  Aceasta este nuanța 2.2, deci următoarea, care este mult mai potrivită.", a spus Mariana Romanică, consultant de imagine.

De asemenea, alege un fond de ten pe bază de apă, întrucât cel pe bază de ulei oferă senzația de ten foarte gras după câteva ore de la aplicare.

"Dacă știți că vă bronzați foarte, foarte mult și se închide mai mult de un ton sau mergeți în vacanțe repetate, atunci puteți cumpăra un fond de ten mai închis, pentru bronzul final, pe care să îl amestecați cu fondul de ten deschis din perioada în care nu sunteți bronzate.", a mai spus consultantul.

Pentru o aplicare fluidă a fondului de ten este necesar ca acesta să fie ținut la o temperatură medie, între 5 și 25 de grade.

"Tot pentru machiajul de vară este foarte util să înlocuim produsele prăfoase cu produse cremoase, tocmai de aceea vom aplica astăzi un produs multifuncțional, poate fi folosit și pentru ochi și pentru buze și pentru obraji. Imităm modul în care soarele ne bronzează și atunci putem pune puțin și pe puntea nasului, pe tâmple și pe vag în zona bărbiei.".

Mariana iubește conceptul de skinimalism, motiv pentru care folosește același produs și pe buze. În perioada verii, trebuie să evităm să lăsăm rujurile într-o zonă călduroasă – se pot topi și rupe. Iar dacă aveți lip gloss, recomandar ar fi să îl păstrezi într-un loc răcosoros sau chiar în frigider.

"Și iluminatorul pe care îl folosim poate fi tot în formulă cremoasă. Desigur, iluminatorul se poate aplica pe mult mai multe zone ale pielii, inclusiv pe claviculă."

De asemenea, iluminatorul nu ar trebui să lipsească de pe arcada sprâncenelor, puntea pomeților și din zona tâmplelor.

Iar ca ultim truc – produsele de tipul rujurilor metalizate sunt perfecte pentru aplicarea lor pe pleoape în loc de farduri, mai ales dacă este o formulă long stay.

La final, nu uităm de fixarea machiajului. Cea mai bună variantă este pudra translucidă, în formulă liberă sau compactă, pe care atunci când o aplicăm pe față nu schimbă culorile pe care noi deja le-am ales.

Ce culoare alegem la mascara?

Putem să optăm pentru mascara colorată – burgundy, mov sunt nuanțe foarte bune pentru majoritatea tipurilor de iris. În special dacă ai ochii verzi se potrivește mascara burguny, verzi sau căprui verzui sau bleumarin pentru brunetele cu ochii căprui închis și ochii albaștri sau ochii gri-albăstrui sau gri-verzui.", a mai spus Mariana.

×
Subiecte în articol: Numai de bine Mariana Romanică
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close