Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Sportul care lucrează toate grupele musculare. Într-un singur antrenament se ard între 400 și 800 de calorii

Sportul care lucrează toate grupele musculare. Într-un singur antrenament se ard între 400 și 800 de calorii

Oricât de periculoase par sporturile de contact, riscurile pot fi minimizate pentru a le practica în mod sigur.

Sportul care lucrează toate grupele musculare. Într-un singur antrenament se ard între 400 și 800 de calorii
Sursa foto: Freepik.com
de Georgiana Adam    |    19 Mar 2024   •   10:35

Este important ca sportivii să fie bine pregătiți din punct de vedere fizic, să respecte regulile și să poarte echipamentul adecvat.

"Cred că este un sport la care toate grupele musculare sunt antrenate, chiar dacă faci box de plăcere, tot corpul se dezvoltă într-un mod armonios, dar cred că este important să ai câteva noțiuni de bază pentru a putea să faci bine acest sport. În primul rând, ca în orice domeniu, cred că este important să ai baza, adică îți trebuie o poziție de gardă foarte bună.", a spus Mihai Leu, campion mondial la box.

O poziție de gardă adecvată oferă mobilitate și echilibru. Aceasta îi permite să se miște rapid în ring, să se deplaseze lateral și să evite loviturile.

"Este o greșeală pe care o fac mulți - stau cu picioarele apropiate pe linie. În box, picioarele trebuie să fie depărtate la nivelul umerilor și niciodată paralele, de aceea este recomandat călcâiul piciorului din spate să fie puțin împins spre exterior. Având o poziție de gardă bună, trebuie să fii relaxat pe picioare și de aici poți să lovești cu ambele brațe.", a mai spus campionul.

Boxul implică mișcări intense și repetate, ceea ce îmbunătățește sistemul cardiovascular. Aceasta ajută la creșterea rezistenței, a capacității pulmonare și la îmbunătățirea sănătății inimii.

"Cotul drept întotdeauna este pe ficat, palma dreapta trebuie să apere bărbia. Întotdeauna palma dreapta trebuie deschisă ca să poți să blochezi loviturile adversarului. Stânga trebuie să fie cam așa, puțin mai înfață, întotdeauna trebuie să vezi peste pumnul stâng. Pentru tine lovitura de stânga este cea mai importantă și se dă întotdeauna cu un pas înainte. Ne și zice o regulă importantă în box: fiecare stângă are pasul ei.", a mai spus acesta.

Numărul de calorii arse într-o oră de box poate varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi intensitatea antrenamentului, greutatea corporală, nivelul de fitness și tehnica utilizată. Însă, în general, boxul este un antrenament intens care poate arde între 400 și 800 de calorii.

"Boxul poate fi o activitate benefică și pentru copii, cu condiția să fie introdus și practicat într-un mod corespunzător, într-un mediu sigur și sub supravegherea unui antrenor experimentat. De asemenea, copiii ar trebui să poarte mănuși, casca de protecție și alte echipamente necesare pentru a minimiza riscurile de leziuni.", mai adaugă Mihai Leu.

În cadrul antrenamentelor și competițiilor, copiii pot învăța să aprecieze fair-play-ul, respectul pentru adversari și disciplina necesară într-un mediu sportiv.

×
Subiecte în articol: Numai de bine Mihai Leu
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close