Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Stresul financiar şi instrumentele care te ajută să-i faci faţă

Stresul financiar şi instrumentele care te ajută să-i faci faţă

Specialiștii o traduc ca o formă de stres legată de problemele generate de bani, care poate afecta pe oricine, indiferent de venit sau de statul social.

Stresul financiar şi instrumentele care te ajută să-i faci faţă
de Georgiana Adam    |    19 Dec 2023   •   10:33

Anxietatea financiară poate avea efecte semnificative asupra sănătății mentale și emoționale, iar pe termen lung, poate duce chiar și la obiceiuri cu adevărat nocive.

În general, persoanele pot experimenta anxietate financiară din cauza datoriilor, lipsei banilor pentru nevoile de bază, griji legate de locul de muncă sau pierderii acestuia, teama de sărăcie sau de a nu putea să-și îndeplinească obiectivele financiare.

Această afecțiune poate duce la stres cronic, insomnie, sentimente de neputință sau chiar depresie.

Jocurile de noroc pot părea o modalitate de a obține bani rapid sau de a scăpa de presiunea financiară, însă acestea adesea agravează situația. Câștigurile sunt rareori garantate și, de obicei, pot duce la pierderi suplimentare, alimentând ciclul de stres și anxietate financiară.

Este important să înțelegem că aceste soluții rapide nu rezolvă problema de fond și, de fapt, pot agrava situația financiară. Este crucial să cauți ajutor și să explorezi soluții sănătoase pentru gestionarea stresului financiar, cum ar fi consultarea unui consilier financiar sau a unui terapeut specializat în problemele legate de bani pentru a găsi strategii și soluții sustenabile.

Anxietatea financiară poate apărea și în rândul celor cu venituri mari din cauza presiunii de a menține un standard ridicat, a gestionării riscurilor și a preocupărilor legate de conservarea și creșterea patrimoniului, creând o presiune constantă de a menține succesul financiar.

Este mai mult legată de presiunea socială și de gestionarea complexă a patrimoniului decât strict de nivelul venitului.

×
Subiecte în articol: Numai de bine stres finaciar
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close