Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Sucul care te ajută să diminuezi retenţia de apă. Nutriţionist: "În două zile se va duce"

Sucul care te ajută să diminuezi retenţia de apă. Nutriţionist: "În două zile se va duce"

Retenția de apă poate apărea în diverse părți ale corpului, cum ar fi mâinile, picioarele, gleznele, abdomenul sau în alte zone, și poate fi determinat de o varietate de factori.

Sucul care te ajută să diminuezi retenţia de apă. Nutriţionist: "În două zile se va duce"
Sursa foto: Getty Images
de Georgiana Adam    |    03 Apr 2024   •   13:00

Nutriționistul Roxana Radu vine în ajutorul nostru cu o serie de sfaturi, ușor de pus în practică, pentru a uita definitiv de această afecțiune.

"Cauzele retenției de apă pot fi multiple, o principală cauză este o alimentație bogată în sare. De exemplu, dacă mâncăm murături, putem reține apă și vedem acest lucru și pe cântar, asta nu înseamnă că ne-am îngrășat.", a spus nutriţionistul Roxana Radu.
 
Alte alimente bogate în sare sunt unele tipuri de brânzeturi, cum ar fi feta, sosurile pentru salate, de soia sau chiar de roșii, chips-urile, popcornul și alimentele preambalate, cum ar fi supele instant, conservele de legume sau de carne.
 
Un gram de carbohidrați reține aproximativ 3 grame de apă. Este recomandat să evităm consumul de alimente procesate, pentru că acestea vin la pachet și cu o cantitate mare de sare.

Carbohidrații rafinați sunt procesați și lipsiți de fibre și nutrienți esențiali, iar consumul lor poate duce la fluctuații ale nivelului de zahăr din sânge și la retenția de apă. Acest lucru se datorează faptului că carbohidrații rafinați sunt digerați rapid, ceea ce determină o creștere rapidă a nivelului de insulină în sânge și poate conduce la retenția de sodiu și apă în organism.


 
"Retenția de apă mai apare în perioada menstruației și a ovulaţiei din cauza schimbărilor hormonale care au loc la nivelul organismului și de aceea este indicat nici să nu ne cântărim în această perioadă, pentru că vedem pe cântăr acest lucru, asta nu înseamnă că ne-am îngrășat, ci pur și simplu avem un exces de apă care se va elimina în 2 – 3 zile.", a mai spus aceasta.

Retenția de apă poate apărea și ca urmare a unor dezechilibre hormonale sau în cazul unor boli cardiovasculare sau renale.

Un suc făcut din 3 – 4 castraveți împreună cu niște ghimbir ras și o lămâie fac minuni în cazul retenției de apă. Putem să consumăm din acest suc trei-patru căni pe zi și cu siguranță în 1 – 2 zile retenția de apă se va duce.
 
Castraveții sunt compuși în mare parte din apă și conțin potasiu și fibre, care pot ajut la menținerea echilibrului de lichide în corp. Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii și diuretice, care pot ajuta la reducerea umflăturilor și la stimularea eliminării lichidelor în exces. Iar lămâia este bogată în vitamina C și antioxidanți, care pot ajuta la detoxifierea organismului și la stimularea digestiei.

De asemenea, este esențial să ai grijă de hidratarea corespunzătoare și să faci mișcare regulată în timpul și după zborurile lungi pentru a reduce riscul de retenție de apă.

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close