Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Tranşarea puiului. Cum o faci în mod corect

Tranşarea puiului. Cum o faci în mod corect

Dintr-un singur pui am reușit să obținem 5 rețete. Secretul constă într-un plan bun și un rețetar de succes.

Tranşarea puiului. Cum o faci în mod corect
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    10 Iul 2023   •   17:30

Noi le-am obținut de la chef Florin Cârnicianu și le împărtășim și cu voi. 

"Avem cinci preparate dintr-un singur pui. Din oase şi resturi de la pui vom face o supă de pui cu tăieţei. Un pipet de pui il vom umple cu feta, pe un pat de spanac. Din alt pipet de pui vom face un snitel extraordinar de savuros. Aripioarele le vom pezmenta si le vom face croncante in ulei si pulpele de pui le vom face sos lamaie, alaturi de un orez.".

Gătitul nu este o treabă simplă și nici ieftină, dacă nu înveți de la omul potrivit.

Prima rețetă - supa de pui. Pregătită de duminica, aceasta poate fi un fel important de mâncare și în timpul săptămânii. 

Supa este considerată în medicina chinezească drept primul pas pentru prevenirea bolilor. Iar în tradiţia românească, o supă călduţă, ori un borş acru ajută organismul să lupte împotriva răcelilor. Valoarea terapeutică a supei provine din uşurinţa de a asimila nutrienții din ingredientele folosite.

Dacă vrem să avem o supă cu gust, atunci carnea se pune întotdeauna la fiert în apă rece, nu caldă, nici fierbinte. Iar focul se lasă mic până când apa aproape atinge punctul de fierbere, nu mare, pentru că așa spuma care se formează este mai ușor de înlăturat. 

Dacă îți plac ciorbele acre, ferește-te de borșul la plic instant. El vine cu o mulțime de calorii și multe ingrediente deloc sănătoase, conservanți artificiali și multă sare.

Pentru a doua rețetă de aripioare crocante de pui, o sa aveți nevoie și de făină, ou, lapte si pesmet. 

Rețeta poate fi făcută și la cuptor, dacă urmăriți să obțineți un preparat cu mai puține calorii. Iar dacă v-am făcut poftă, următoarele 3 rețete le puteți descoperi în ediția următoare a emisiunii Numai de Bine.
 

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close