Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Trucuri simple pentru îngrijirea părului. Soluţii pentru un păr sănătos

Trucuri simple pentru îngrijirea părului. Soluţii pentru un păr sănătos

Există câteva trucuri simplu cu ajutorul cărora putem obţine un păr sănătos şi rezistent.

Trucuri simple pentru îngrijirea părului. Soluţii pentru un păr sănătos
Sursa foto: Freepik.com
de Georgiana Adam    |    03 Apr 2024   •   13:29

Toate femeile sunt preocupate să aibă un păr cât mai frumos și din acest motiv apelează la diferite trucuri sau ritualuri de frumusețe pentru că îngrijirea părului

"Caracteristicile părului sunt date de caracteristicile tenului – așa cum ai părul, așa ai și tenul. Acum, părul se îngrijește cum îți îngrijești și tenul dacă părul se îngrașă prea repede, nu trebuie așteptat 3 zile, că poate se va regla acest ciclu, ci trebuie spălat de fiecare dată.
 
Însă, evită să te speli cu apă prea fierbinte, deoarece aceasta poate stimula și mai mult producția de sebum. În schimb, folosește apă călduță sau chiar rece pentru a clăti părul, pentru a închide cuticulele și a reduce aspectul gras.
 
"Nu aveam nevoie de șampon separat, sebumul are rol și de protecție, și de curățare, și de hrănire pentru că noi trăim în oraș și în poluare avem nevoie să dăm jos aceste impurități de pe păr cu ceva artificial. Altfel, spălatul pe păr nu face neapărat bine, adică dacă nu folosim ceea ce trebuie. Atunci când ai părul prea gras, nu neapărat soluția este să îl speli cu un șampon super degresant, pentru că tu îți păcălești practic senzorii și părul se va îngrășa mai des și o să ai din ce în ce mai multă nevoie de acel șampon."
 
După spălare, părul are nevoie de uscare. Părul ud este mai fragil și predispus la ruperea și despărțirea vârfurilor. Prin urmare, uscarea părului în mod corespunzător poate ajuta la prevenirea deteriorării acestuia.

"Căldura nu face rău la păr decât dacă este în exces. Pentru părul creț folosim feonul cu difuzor. Se folsoește pe temperatură mică, viteză mică. Iar pentru părul drept sunt două moduri de a usca. Se poate usca la liber, fără absolut nimic.", a mai spus hairstylistul.
 
Dacă obișnuiești să-ți ștergi părul cu prosopul optează pentru unul din microfibră, întrucât este mai moale și absoarbe mai bine de apă.
 
O metodă la modă acum este vopsirea părului cu henna. Aceasta oferă o gamă variată de culori, de la nuanțe de roșu la nuanțe de brun sau negru, în funcție de culoarea naturală a părului tău și de perioada de timp în care o lași să acționeze.

Este important să realizezi că henna nu este o vopsea chimică și, prin urmare, nu va schimba drastic culoarea părului tău, ci va adăuga nuanțe și strălucire. Și, încă un sfat important – folosește o față de pernă din mătase.
 
Materialul fin și neted al mătasei poate ajuta și la reducerea frecării pielii față de pernă în timpul somnului. Acest lucru poate contribui la prevenirea apariției ridurilor și a liniilor fine pe față, menținându-ți tenul mai neted și mai tânăr.
 

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close