Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Vocaţia, element necesar pentru o viaţă profesională împlinită

Vocaţia, element necesar pentru o viaţă profesională împlinită

Cum ne găsim vocația este una din întrebările care apar astăzi mai devreme decât altă data și asta este un lucru foarte bun, pentru că ne găsim vocația sau ar fi bine să ne găsim vocația începând încă din copilărie.

Vocaţia, element necesar pentru o viaţă profesională împlinită
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Oct 2022   •   12:47

"Cum ne găsim vocația este una din întrebările care apar astăzi mai devreme decât altă data și asta este un lucru foarte bun, pentru că ne găsim vocația sau ar fi bine să ne găsim vocația începând încă din copilărie.
 
Primii 12 ani de viață reprezintă cumva un rezumat al vieții de adult, încă de acolo vezi ce aplecare are. După vârsta de 12 ani, se poate discuta cu copilul și este necesar să fie dus copilul în diferite medii, să fie expus. Acolo o să vezi ce aptitudini are.
 
Nu-i tăia aripile copilului tău când el spune că vrea ceva, când el spune că îi place ceva, tu nu-i spui „vrei să te faci pictor, sigur că da, ca să mori de foame”, deja l-ai amprentat.


 
Îți găsești vocația răspunzând la următoarea întrebare: „care sunt primele 30 de lucruri care îmi plac la mine?” întreabă-l pe copilul tău sau întrebă-te pe tine, dacă vrei să îți găsești vocația și ești adult.
 
De acolo o să rezulte niște lucruri, se sparge această schemă în patru părți din care extragi lucrurile esențiale pentru tine, două dintre ele să fie în zona de nu îmi place și două din zona de îmi place și de acolo o să creionezi ce job este potrivit pentru tine, care este misiunea ta profesională în viața asta și cu siguranță vei merge în direcția aia.
 
Un alt lucru care te ajută să îți găsești vocația este ceea ce noi numim astăzi networking, relațiile. Nu sta departe de oameni.
 
Oamenii sunt niște oglinzi pentru tine, oamenii îți arată o viziune mai clară a ta.
 
Dacă vrei să ai o oglindă clară pentru tine este necesar să elimini nodul ăsta de aici, ăsta ar fi blocajul și ai mai multe noduri, pentru asta te ajuți de oameni.
 
Un lucru pe care să nu-l faci – nu asculta decât de tine și de ceea ce rezonează cu tine.
 
Chemarea este necesar să vină din interior, să te simți confortabil cu ea și să te alimentezi mereu din energia pe care o oferi.
 
Dacă o faci doar pentru bani, nici măcar în business nu se recomandă. De ce? Dacă îmi pun ca target doar banul și nu am o satisfacție sufletească, nu voi avea energie și suflu să merg mai departe.
 
Pe parcursul unei întregi vieți poți să îți schimbi vocația, adică nu este obligatoriu să faci același lucru toată viața la un moment dat, am fost dresor canin.
 
Ne putem găsi vocația la orice vârstă. Nu există limită!

Nu ne ponosim și spunem „păi eu mi-am trăit traiul, mi-am mâncat mălaiul” – nu, mălaiul nu s-a terminat și nici traiul, că respiri. Atâta timp cât respiri, poți să îți schimbi viața cum dorești tu și să îți găsești vocația când vrei tu.", a spus 
 
 

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close