Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Cum să te dedici mai mult familiei, la început de an

Cum să te dedici mai mult familiei, la început de an

Într-o perioadă în care petrecem acasă mai mult timp ca oricând, este important ca relația cu persoanele apropiate să fie una bună. Când timpul petrecut cu sarcinile de serviciu interferează puternic cu momentele pe care ar trebui să le dedicăm numai celor dragi, apare riscul ca tocmai oamenii care contează mai mult să se simtă neglijați. Cu un strop de empatie și cu un minimum de sacrificiu, putem face astfel încât echilibrul să pună stăpânire pe atmosfera casei, timp de multă vreme. În cele de mai jos, parcurgem împreună o listă de recomandări ce te pot face să treci cu mai mare ușurință peste particularitățile acestei perioade.

Cum să te dedici mai mult familiei, la început de an
Sursa foto: Shutterstock
de Georgiana Adam    |    05 Feb 2021   •   15:31

Fă o revizuire a stilului de viață

De ce să nu profiți de timpul suplimentar pe care îl petreci alături de ai tăi, pentru a face un reset general al stilului de viață pe care îl are întreaga familie? Ai posibilitatea de a prepara hrana pentru cei mici și pentru cei mari, cu ingrediente care să aibă cât mai puține efecte negative pentru sănătate, cu minimum de sare, zahăr și grăsimi. Mai mult, poți iniția un program de exerciții fizice, al căror grad de dificultate să fie adaptat la posibilitatea fiecăruia dintre membrii familiei de a depune efort.

Îmbunătățește mobilitatea

Ce poate fi mai incomod decât să depinzi de taxi sau de serviciile de car-sharing de fiecare dată când este nevoie ca unul dintre cei dragi să ajungă la medic? În plus, o vacanță cu familia este cu adevărat plăcută câtă vreme aveți libertate deplină de mișcare. Dacă anul acesta este și pentru tine unul al schimbărilor ambițioase, poți lua serios în calcul achiziția unui Volkswagen Golf 7 second-hand. Fie că alegi un exemplar echipat cu economicul motor diesel 1,6 TDI, cu 90, 105 sau 110 cai-putere, sau dinamicul 1,4 TSI, cu 140 sau 150 CP, vei avea parte de un automobil echilibrat și polivalent, în care cei dragi vor sta comod, iar bagajele vor încăpea fără probleme.

Caută echilibrul dintre muncă și orele petrecute cu cei dragi

Nimic nu este mai valoros decât timpul pe care îl poți petrece alături de familie. Delimitează clar orele dedicate serviciului și cele dedicate părinților sau copiilor, iar în momentul în care programul de lucru a ajuns la final, alege să nu îl prelungești inutil. În schimb, poți antrena întreaga familie în pregătirea unei binemeritate cine, la care să faceți planuri de weekend și să povestiți cele mai importante întâmplări ale săptămânii.

Creează momente speciale

O cină în familie îți poate lua stresul cu mâna, mai ales după o zi în care sarcinile de serviciu s-au aglomerat, iar tu abia ai avut timp să respiri. Mai plăcute, însă, sunt momentele în care vă rezervați o zi doar pentru a face lucruri interesante împreună, iar la acest capitol aveți la dispoziție serile de board games, vizionările de film sau ieșirile în natură. Rezervă-ți timp pentru aceste momente ușor de pus în practică și care vă vor aduce amintiri plăcute.

Rezervă-ți timp și pentru tine

Nu este un secret că efortul necesar activităților casnice sau sarcinilor de la job sunt lucruri care vor genera, în mod invariabil, stres. Dacă vrei să nu te lași pradă oboselii, alege să îți planifici activități care să te ajute să îți reîncarci bateriile. Fie că vorbim despre a asculta albumul muzical preferat, în relaxare deplină, despre a face o drumeție de weekend, la munte, sau despre a-ți hrăni o pasiune, este important să găsești acea activitate care te scoate din rutina cotidianului.

Sfaturile de mai sus te pot ajuta să găsești energia necesară pentru a merge mai departe, alături de cei dragi. Cu implicare și cu empatie, poți restabili echilibrul în viața ta.

 

 

 

 

 

 

 

 

×
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close