Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Liviu Dragnea, în linie dreaptă spre eliberare. Detalii exclusive de ultimă oră

Liviu Dragnea, în linie dreaptă spre eliberare. Detalii exclusive de ultimă oră

Fostul președinte PSD Liviu Dragnea face pași mari spre eliberarea sa. Vineri, instanța de judecată i-a dat câștig de cauză într-un proces pe care Liviu Dragnea l-a intentat celor de la penitenciarul în care se află. Adina Anghelescu, jurnalist Antena 3 specializat în probleme de justiție, a explicat, în emisiunea Punctul de întâlnire de la Antena 3, de ce i-a dat justiția câștig de cauză lui Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea, în linie dreaptă spre eliberare. Detalii exclusive de ultimă oră
de Gabriel Dano    |    23 Apr 2021   •   19:37

"Admiterea în parte a contestației care a fost dată la Judecătoria Sector 5 reprezintă un pas foarte important pentru data de 27 aprilie când se va judeca eliberarea condiționată. Decizia de astăzi dovedește că Liviu Dragnea putea să aibă vocația de a cere eliberarea condiționată încă de acum 49 de zile.

Astăzi, instanța a obligat administrația Penitenciarului Rahova să-i recunoască zilele câștig din muncă pe care Liviu Dragnea le-a realizat în anumite perioade din 2020 și 2021, solicitate de apărătorul lui Liviu Dragnea, perioade care lui i s-a încălcat flagrant dreptul la muncă stabilit atât de instanță în 2020, cât și în 2021.

Cu alte cuvinte, Liviu Dragnea a fost pedepsit să mai stea încă o lună și jumătate în închisoare fără a avea acest drept la intrarea pe comisie așa cum a făcut acum. Însă, putea să o facă de acum 49 de zile", a spus Adina Anghlescu.

Liviu Dragnea a câștigat procesul în care cerea recunoașterea dreptului la muncă

Magistrații Judecătoriei Sectorului 5 au admis, vineri, contestaţia formulată de Liviu Dragnea, în contradictoriu cu Administrația Penitenciarului Rahova.

Magistrații i-au recunoscut cele 50 de zile în care nu a putut munci, din cauză că nu i-a fost acordat acest drept de conducerea Penitenciarului Rahova.

Este vorba despre perioada în care nu a fost scos la muncă, mai exact din luna iulie a anului 2020 și până în februarie 2021. Ele i-au fost pontate ca fiind zile muncite.

Liviua Dragnea a ispășit aproape doi ani de zile, din pedeapsa de trei ani și jumătate de închisoare cu executare, pe care a primit-o în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Teleorman.

Fostului lider PSD i-au fost pontate zilele în care nu a muncit, din diverse motive. A și avut hotărâri în acest sens, mai exact două, iar prin aceste hotărâri se arăta că i-a fost încălcat dreptul la muncă, din partea celor de la Penitenciarul Rahova.

Liviu Dragnea, aviz favorabil pentru eliberarea condiționată

În data de 21 aprilie, Liviu Dragnea, fostul preşedinte al PSD, a primit aviz favorabil din partea comisiei din penitenciar pentru eliberare condiţionată. Comisia Penitenciarului Rahova a decis că Dragnea este reabilitat.

Astfel, săptămâna viitoare, Liviu Dragnea se va prezenta în faţa instanţei de judecată cu cererea de eliberare condiţionată.

Liviu Dragnea a executat deja doi ani din cei trei ani şi şase luni de închisoare la care a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Drept urmare, Dragnea are mari şanse ca marţi, 27 aprilie 2021, să fie eliberat condiţionat. Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu.

×
Subiecte în articol: Adina Anghelescu Liviu Dragnea
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close